Google začne fotiť pre Street View, až keď bude služba zaregistrovaná

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:11 • 2 min
Google začne fotiť pre Street View, až keď bude služba zaregistrovaná

Google začne fotiť pre Street View, až keď bude služba zaregistrovaná

slovakia

left justify in out

img

Street View autá začnú u nás jazdiť, až keď bude doriešená otázka registrácie tejto služby. "S príslušnými orgánmi sme v pravidelnom kontakte a spolupracujeme, aby sme túto záležitosť vyriešili predtým, než na Slovensku začneme zbierať fotodokumentáciu," reagoval na medializované informácie, podľa ktorých autá Street View už na Slovensku pravdepodobne fotia, William Echikson, riaditeľ komunikácie firmy Google pre južnú a východnú Európu, Blízky východ a Afriku.
      "Ako sme už na začiatku projektu uviedli, slovenský Úrad na ochranu osobných údajov sme informovali ešte predtým, než sme náš plán - začať zber fotodokumentácie pre službu Street View - na Slovensku verejne oznámili. Neskôr sme dostali informáciu týkajúcu sa procesu registrácie," poznamenal. Google v snahe zaviesť u nás službu Street View pokračuje. "Tešíme sa, že aj slovenskí používatelia a firmy budú mať v budúcnosti možnosť využívať benefity služby Street View," uzavrel Echikson.
      Internetová stránka tvnoviny.sk totiž 16. septembra priniesla informáciu, že fotografovanie pre službu Street View s využitím špeciálnych áut na Slovensku pravdepodobne prebieha už niekoľko týždňov. Cieľom je vytvoriť fotografickú mapu, na ktorej si užívateľ Googlu môže prezerať reálne priestory vzdialených miest. Tvnoviny však upozorňujú, že napríklad v Českej republike túto službu firmy Google stopli. "Zistili sme, že nie je zaručená dostatočná ochrana osobných údajov tak, ako ukladá zákon," informovala Hana Štěpánková, hovorkyňa Úradu pre ochranu osobných údajov v ČR.
      Ako uviedla hovorkyňa slovenského Úradu pre ochranu osobných údajov Libuša Staňová, na Slovensku zatiaľ Google o registráciu služby nepožiadal. Tvnoviny predpokladajú, že u nás by mala funkcia Street View začať fungovať budúci rok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies