Google zakáže reklamy na kryptomeny a ICO

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 16:30 • 2 min
Google zakáže reklamy na kryptomeny a ICO

MOUNTAIN VIEW – Vyhľadávací gigant Google oznámil, že od júna tohto roka zmení politiku svojich finančných produktov. Znamená to, že reklamy, ktoré sa týkajú kryptomien, budú zakázané.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že v júni tohto roka zmení svoj existujúci zoznam obmedzení na finančné produkty, do ktorého budú okrem iného pridané reklamy na ICO, kryptoburzy, kryptopeňaženky a poradenstvo týkajúce sa obchodovania s kryptomenami.

 

"Takéto reklamy už nepovolíme," píše sa v oznámení. Obmedzenie sa bude vzťahovať na reklamné platformy spoločnosti Google a rovnako aj na pridružené reklamné platformy.

 

img

 

Približne pred mesiacom pristúpila k podobnému opatreniu aj sociálna sieť Facebook, keď zakázala reklamy na Bitcoin a ostatné kryptomeny či ICO, v snahe zabrániť propagáciám, ktoré by mohli oklamať investorov.

 

Google síce neupresnil dôvody svojho zákazu, avšak tieto nové pravidlá prichádzajú v čase, keď regulačné orgány v Spojených štátoch stále viac skúmajú projekty kryptomien, ktoré ponúkajú nereálne investičné príležitosti a propagujú sa investorom prostredníctvom internetu.

 

img

 

Spoločnosti Google a Facebook, dve najväčšie internetové a reklamné platformy na svete, vyvíjajú rovnaké úsilie spolu s regulačnými orgánmi USA na štátnej i federálnej úrovni pri odhaľovaní pochybných ICO.

 

Americká komisia pre cenné papiere a burzy už skôr vydala niekoľko upozornení týkajúcich sa zvýšeného monitorovania ICO, ktoré môže agentúra považovať za neregistrované vydávanie cenných papierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona