Google, YouTube a Facebook bránia ruským štátnym médiám zarábať peniaze z reklamy

NETKY.SK • 28 Február 2022, 06:00 • 2 min
Google, YouTube a Facebook bránia ruským štátnym médiám zarábať peniaze z reklamy

WASHINGTON – Internetový vyhľadávač Google bráni ruským štátnym médiám zarábať peniaze na jeho platformách. Ide o reakciu na inváziu ruskej armády na Ukrajinu. K podobným opatreniam pristúpili aj spoločnosť YouTube a sociálna sieť Facebook (Meta). Informuje TASR z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Týka sa to aj ruskej spravodajskej televízie Russia Today (RT), ktorá tak už nebude dostávať peniaze za reklamy na svojich webových stránkach, v aplikáciách a videách na YouTube. Okrem toho Google zakázal sťahovanie mobilnej aplikácie ruského štátneho média RT na ukrajinskom území na žiadosť vlády v Kyjeve, uviedla to v nedeľu RT.

 

img

 

Po invázii ruskej armády na Ukrajinu uvalili štáty na celom svete rozsiahle sankcie proti ruským podnikom, bankám a úradníkom. „Naše tímy ako vždy naďalej pozorne sledujú nový vývoj vrátane vyhodnocovania toho, čo môžu znamenať akékoľvek nové sankcie a kontroly exportu pre YouTube,“ uviedol hovorca platformy. Okrem obmedzenia príjmov z reklamy YouTube dodal, že obmedzí videá z RT a mnohých ďalších kanálov.

 

img

 

Začiatkom februára Nemecko zakázalo RT, čo prinútilo Rusko zatvoriť moskovskú pobočku nemeckého média Deutsche Welle. Úrady na Západe pravidelne obviňujú televíziu RT, ktorá vznikla v roku 2005, že prispievania k dezinformáciám. YouTube poznamenal, že za uplynulých pár dní odstránil stovky kanálov pre „koordinované klamlivé praktiky“, čo je výraz, ktorý spoločnosť používa na dezinformácie.

 

Možno vás zaujme: Festival Pohoda organizuje Koncert pre Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies