Google vytvorí v Británii do 3-tisíc nových pracovných miest

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:26 • 2 min
Google vytvorí v Británii do 3-tisíc nových pracovných miest

LONDÝN - Americká internetová spoločnosť Google plánuje rozšíriť svoju základňu vo Veľkej Británii a vytvoriť tak do 3 tis. nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Firma v súčasnosti má v Británii približne 4 tis. zamestnancov. Generálny riaditeľ Google Sundar Pichai uviedol, že jeho firma vybuduje komplex s plochou 60 tis. štvorcových metrov vedľa svojho nového objektu v londýnskej štvrti King's Cross.

 

Rozhodnutie Googlu rozšíriť londýnsku základňu sa považuje za dobrú správu pre britskú vládu, keďže perspektíva odchodu krajiny z Európskej únie vytvára ekonomickú neistotu. Britský minister financií Philip Hammond povedal, že utorkové oznámenie firmy Google o rozšírení svojho londýnskeho centra "je veľkým prejavením dôvery voči vedúcej pozícii Británie ako globálneho technologického centra."

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Google pre BBC povedal, že Británia zostáva atraktívnym miestom pre podnikanie, ale otvorené hranice a voľný pohyb kvalifikovaných pracovníkov sú dôležité. Zatiaľ nie je jasné, aké pravidlá pre pohyb cez hranice sa prijmú po tom, ako Británia z EÚ vystúpi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona