Google v Rusku neuspel s odvolaním v protimonopolnom spore

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 10:22 • 2 min
Google v Rusku neuspel s odvolaním v protimonopolnom spore

MOSKVA - Moskovský arbitrážny súd v pondelok zamietol odvolanie spoločnosti Google v spore o porušovanie pravidiel hospodárskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Potvrdil tým predchádzajúce rozhodnutie protimonopolného úradu. Ten vlani v septembri konštatoval, že americká internetová spoločnosť zneužívala monopolné postavenie, keď do mobilných komunikačných zariadení s operačným systémom Android predinštalovala určité aplikácie.


Sťažnosť na protimonopolný úrad podala ruská internetová spoločnosť Yandex, ktorá prevádzkuje rovnomenný internetový vyhľadávač. Na základe aktuálneho verdiktu musí teraz Google upraviť podmienky spolupráce s výrobcami smartfónov a zaplatiť pokutu. Podľa skorších informácií hrozila spoločnosti Google pokuta až do výšky 15 % jej príjmov na relevantnej časti ruského trhu za rok 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies