Google už nie je najobľúbenejším zamestnávateľom, prekvapí vás, kto ho nahradil

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 13:14 • 2 min
Google už nie je najobľúbenejším zamestnávateľom, prekvapí vás, kto ho nahradil

LOS ANGELES – Z firiem v ktorých pracuje viac ako 500 zamestnancov sa v Amerike najlepšie pracuje v spoločnosti Amazon, ktorá je druhou najväčšou súkromnou spoločnosťou v USA.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z posledného prieskumu sociálnej siete Linkedln, tá každoročne preskúma dáta približne 500-miliónom svojich užívateľov.  Spoločnosť Amazon v Spojených štátoch zamestnáva 566-tisíc ľudí a samotný šéf Jeff Bezos žne chvály za nastavenú kariérnu politiku vo firme, prístup k zákazníckemu servisu, rozvoj podniku a v neposlednom rade, vie oceniť ale aj zaplatiť šikovných ľudí. Uviedol server Quartz.

 

„Stále uvažujeme ako start-up,“ vysvetľuje vysoký manažér Amazonu Jeff Wilke, ktorý má pod sebou 90% pracovníkov. To by vysvetľovalo, prečo sa firma rozhodla rozšíriť svoj záber z internetového predaja na konštrukciu dronov a priemyselných robotov. Od roku 2017 získali ich vynálezci viac ako 2 300 patentov.

 

Spoločnosť taktiež expandovala do Hollywoodu vysielaním úspešných show na svojom streame Amazon Prime. Momentálne sa chce firma spoločne s investičnou bankou JP Morgan a holdingom Warrena Buffeta Berkshire Hathaway pustiť do oblasti zdravotnej starostlivosti.

 

Oproti Google, ktorý priťahuje pozornosť potenciálnych zamestnancov aj svojím pracovným prostredím ako sú kaviarne zdarma či lezecké steny, Amazon sa drží pri zemi. „U nás nenájdete mramorové podlahy či drevené obloženie,“ povedal Willke. „Nechceme utrácať peniaze za veci, za ktoré nie sú zákazníci ochotní platiť,“ dodal šéf Amazonu na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies