Google Street View má v ponuke už aj Galapágy

NETKY.SK • 13 September 2013, 11:12 • 2 min
Google Street View má v ponuke už aj Galapágy

LONDÝN - Scenériu súostrovia Galapágy môžu záujemcovia obdivovať na internete už aj prostredníctvom služby Google Street View. Zaradenie ostrovov patriacich Ekvádoru do projektu súvisí so 178. výročím návštevy Charlesa Darwina na Galapágoch, ktorá ho inšpirovala k teórii o evolúcii a prirodzenom výbere živočíšnych druhov.

slovakia

left justify in out

Na vzniku panoramatických záberov s vysokým rozlíšením, zhotovených počas desiatich májových dní, sa podieľali spoločnosť Google, Darwinova nadácia a miestny národný park, informovala dnes BBC. Fotografie zachytávajú mnohé zvieratá, vrátane tuleňov, leguánov či korytnačiek. "Prírodné bohatstvo tohto súostrovia je výnimočné: zdá sa, akoby to bol samostatný malý svet," napísal Darwin po svojej návšteve Galapág v roku 1835.

Služba Street View ponúka ďalšie odľahlé a pre turistov lákavé miesta, ako súostrovie Maldivy v Indickom oceáne či Veľký kaňon v Spojených štátoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies