Google sa stal druhou najväčšou firmou v USA

NETKY.SK • 11 Február 2014, 08:28 • 2 min
Google sa stal druhou najväčšou firmou v USA

NEW YORK - Americká internetová spoločnosť Google minulý týždeň predbehla ropný koncern Exxon a stala sa druhou najväčšou firmou v USA podľa trhovej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Na prvej priečke zostal technologický gigant Apple. Vyplýva to z údajov spoločnosti FactSet, o ktorých informovala v pondelok agentúra AP. Trhová hodnota Google v závere piatkového obchodovania dosiahla 395,42 mld. USD, kým hodnota Exxonu predstavovala 392,66 mld. USD. Trhová kapitalizácia Apple bola 463,55 mld. USD. Od začiatku roka 2013 sa akcie Google zhodnotili o 66 %.

Google prevádzkuje najväčší internetový vyhľadávač na svete a jeho operačný systém Android používa väčšina smartfónov. Podľa údajov analytickej spoločnosti IDC bol systém nainštalovaný až na 81 % všetkých inteligentných mobilných zariadení predaných počas tretieho kvartálu minulého roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies