Google sa bál konkurencie, teraz musí anglickému páru vyplatiť 2,4 miliardy eur

NETKY.SK • 22 Február 2018, 10:42 • 2 min
Google sa bál konkurencie, teraz musí anglickému páru vyplatiť 2,4 miliardy eur

Anglický manželský pár vysúdil od Google 2,4 miliardy eur, pretože sa gigant pokúšal narušiť ich biznis.

slovakia

left justify in out

Manželia Adam a Shivaun Raffovci boli do roku 2005 radovými zamestnancami. Túžili však po niečom inom, než pracovať pre niekoho. Chceli sa osamostatniť a založiť si vlastnú firmu, preto si pomaly plánovali podnikanie.

 

V spomínanom roku obaja pristúpili k ráznemu rozhodnutiu, podali výpovede vo svojich zamestnaniach a začali naplno rozvíjať vlastný biznis. Myšlienku mali skvelú, chceli založiť internetový porovnávač cien, ktorý by však dokázal prehľadávať aj také časti internetu, na ktoré Google nemá dosah.

 

V priebehu roka 2006 bolo všetko pripravené a Raffovci mohli svoj projekt oficiálne spustiť. Stalo sa však niečo, čo nikto neočakával. Google ich odmietol uznať. Okrem toho, že im udelil pokutu, ich stránku zaradil na také nízke priečky, že sa k nim dostalo len zanedbateľné percento používateľov. Keď sa manželia opakovane pokúšali spoločnosť kontaktovať, aby zistili, v čom nastal problém, nedostali žiadnu odpoveď. Treba však podotknúť, že Google v tom čase pracoval na vlastnom porovnávači cien, ktorý pretláčal na prvé priečky.

 

Táto situácia pretrvávala tri roky. Medzičasom bol web Raffovcov vyhlásený ako najlepší porovnávač cien v Anglicku. Dúfali, že keď sa dostanú do povedomia médií ako seriózna stránka, aj Google prehodnotí svoje opatrenia. No nestalo sa tak, preto sa podnikatelia rozhodli pre rezolútny krok a so žalobou sa obrátili na Európsku komisiu.

 

Súd sa ťahal neuveriteľných 11 rokov, no pre Raffovcov sa skončil výhrou. Uznali ich výhrady a nariadili Googlu zaplatiť pokutu vo výške 2,4 miliardy eur. Spoločnosť sa však proti rozsudku odvolala, preto si na definitívne rozhodnutie budeme musieť ešte chvíľu počkať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies