Google pridáva do vyhľadávania a máp SOS upozornenia

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 16:39 • 2 min
Google pridáva do vyhľadávania a máp SOS upozornenia

BRATISLAVA - Spoločnosť Google začala zhromažďovať informácie o prírodných katastrofách, terorizme a ďalších krízach, ktoré zaradí do svojich vyhľadávacích nástrojov a máp.

slovakia

left justify in out

Ich používateľom sa zobrazia aktualizácie od úradov, novinové články, núdzové telefónne čísla a ďalšie užitočné informácie prehľadne na jednom mieste. Zariadenie SOS upozornenia môže byť tiež nastavené tak, aby užívateľov upozornilo v prípade, že sa približujú k nebezpečnej oblasti.

Pre začiatok funkciu spustia len v dvanástich krajinách. Množstvo zobrazených informácii bude závisieť aj od blízkosti vyhľadávajúcej osoby k miestu ohrozenia. Pri priblížení sa k takejto oblasti sa ľuďom zobrazia správy priamo od účastníkov udalosti či užitočné frázy v miestnom jazyku.

 

Okrem toho nástoj upozorní aj na oblasti, ktorým je dobré sa vyhnúť či miesta, kde hľadať útočisko v prípade núdze. Na vývoji týchto upozornení spoločnosť Google spolupracuje s Červeným krížom, meteorologickými organizáciami a štátnymi orgánmi jednotlivých krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona