Google predáva s veľkou stratou závod v Texase čínskej spoločnosti Lenovo

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 18:30 • 2 min
Google predáva s veľkou stratou závod v Texase čínskej spoločnosti Lenovo

NEW YORK - Priekopník výroby mobilných telefónov americká Motorola už ako súčasť Google pred rokom s veľkou pompou otvárala v Texase závod, ktorý mal byť začiatkom návratu výroby elektroniky do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Teraz končí. Manažér Motoroly Rick Osterloh podľa DPA denníku Wall Street Journal povedal, že k rozhodnutiu došlo preto, lebo na severoamerickom trhu je mimoriadne silná konkurencia. V závode zostáva ešte 700 zamestnancov.
      

Motorolu Google predáva čínskemu výrobcovi počítačov Lenovo. Závod v Texase mal slúžiť ako maják pre návrat výroby elektroniky, ktorá sa odsťahovala zo Spojených štátov do Ázie. 
      

V bývalej kapacite Nokie vo Fort Worthe sa ešte montujú smartfóny Moto X. Záujem o ne však nedosahuje očakávania a ich produkcia neprináša zisk.
      

V čase najväčšej produkcie koncom minulého roka pracovalo v závode 3800 ľudí. Termín jeho činnosti je stanovený na koniec tohto roka.
      

Google zaplatil Motorole v roku 2012 za texaský závod 12,5 miliardy USD (9,19 miliardy eur), od Lenova však zaň dostane len 3,5 miliardy USD. Google však patria patenty na Moto X. S pokračovaním ich výroby sa spájala nádej, že na americkom trhu dôjde k oživeniu záujmu o ne. Hoci výrobca znížil cenu, ich odbyt stagnoval. Nápad, aby sa telefón spojil s početnými ďalšími možnosťami využitia, viedli k zachovaniu rozličných komponentov a k vysokým výrobným nákladom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona