Google pred ZOH zverejnil dúhový vizuál športov

NETKY.SK • 7 Február 2014, 11:37 • 2 min
Google pred ZOH zverejnil dúhový vizuál športov

WASHINGTON - Americká spoločnosť Google vo štvrtok zverejnila na svojej domovskej stránke novú grafiku, ktorou chce poukázať na nutnosť dodržovania ľudských práv, a to najmä počas olympijských hier.

slovakia

left justify in out

Populárny internetový prehliadač svoje presvedčenie podporil vyobrazením ikoniek jednotlivých zimných športov na pozadí farieb dúhy, ktorá je symbolom hnutí bojujúcich za práva neheterosexuálnych osôb. Vizuálna podoba stránky je doplnená citátom z olympijskej charty. 

Novú podobu stránky Google zverejnil ešte vo štvrtok, teda deň pred oficiálnym otvorením zimných olympijských hier v ruskom letovisku Soči. Podľa amerických médií je to vyjadrenie odporu voči ruskému zákonu o zákaze propagácie netradičných sexuálnych vzťahov pred mladistvými. Samotná spoločnosť uviedla, že chce, aby logo hovorilo samo za seba.

„Športovanie je ľudské právo. Každý jednotlivec musí mať možnosť športovať bez diskriminácie akéhokoľvek druhu a v olympijskom duchu, ktorý si vyžaduje vzájomné porozumenie v duchu priateľstva, solidarity a fair play,“ uvádza sa pod dúhovým obrázkom na základnej stránke spoločnosti Google.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies