Google ponúkol EK ďalšie ústupky, aby ukončila jeho vyšetrovanie

NETKY.SK • 5 Február 2014, 13:55 • 2 min
Google ponúkol EK ďalšie ústupky, aby ukončila jeho vyšetrovanie

BRUSEL - Internetový vyhľadávač Google ponúkol ďalšie ústupky Európskej komisii, ktorá spoločnosť vyšetruje pre podozrenie zo zneužívania dominantného postavenia na európskom trhu. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Americkej internetovej spoločnosti hrozí pokuta až vo výške 5 miliárd USD. Európske úrady začali vyšetrovať Google v novembri 2010 na základe sťažnosti viac ako tucta firiem, vrátane softvérového gigantu Microsoft, ktoré Google obvinili, že presadzuje vlastné služby na ich úkor a pri vyhľadávaní blokuje konkurenciu.
     
Google sa už dvakrát pokúsil vyriešiť tento spor a predložil komisii návrhy, ktoré však jeho konkurenti označili za nedostatočné. Zdá sa však, že jeho tretí návrh konečne zašiel dostatočne ďaleko a komisia by ho mohla akceptovať.
     
"Verím, že nový návrh, ktorý sme dostali od Google po zdĺhavých a náročných rokovaniach, môže vyriešiť naše obavy," vyhlásil eurokomisár pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia. Dodal, že komisia prijme definitívne rozhodnutie po tom, ako sa k návrhu vyjadria rivali Google. Ponúkané ústupky sa týkajú len Európy a ich platnosť bude obmedzená na päť rokov.
     
Google, ktorý má v Európe približne 90-% podiel v rámci vyhľadávania informácií na internete, už v predchádzajúcich návrhoch sľúbil, že vo výsledkoch vyhľadávania oddelí svoje služby od služieb konkurencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies