Google ponúka nové ústupky v spore s EÚ

NETKY.SK • 9 September 2013, 13:15 • 2 min
Google ponúka nové ústupky v spore s EÚ

BRUSEL - Americká spoločnosť Google predložila Európskej komisii (EK) nové ústupky v spore o údajné zneužívanie dominantnej pozície na trhu.

slovakia

left justify in out

Európska komisia v pondelok potvrdila, že od internetovej firmy prijala nový návrh, ktorý vyhodnocuje. Európsky komisár pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia počas víkendu uviedol, že o ponuke spoločnosti Google by mohla komisia rozhodnúť počas niekoľkých mesiacov. Predchádzajúce návrhy spoločnosti komisia v júli zamietla ako nedostatočné.

Európske regulačné úrady začali vyšetrovať Google v novembri 2010 na základe podnetu konkurentov, vrátane technologického gigantu Microsoft, ktorí firmu obvinili zo zneužívania dominantnej pozície v oblasti vyhľadávania na internete. Predmetom vyšetrovania komisie boli okrem iného podozrenia, že internetový prehliadač Google môže zvýhodňovať iné služby tejto spoločnosti alebo kopírovať materiály z iných stránok bez povolenia autora. V návrhoch pre EK sa Google v apríli zaviazal, že vo výsledkoch vyhľadávania oddelí svoje služby od produktov konkurencie a poskytne odkazy na aspoň tri konkurenčné prehliadače.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona