Google Play: Internetový gigant zakázal aplikácie na ťaženie kryptomien

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 20:30 • 2 min
Google Play: Internetový gigant zakázal aplikácie na ťaženie kryptomien

MOUNTAIN VIEW – Spoločnosť Google zakázala ťažiarske aplikácie zo svojho obchodu s mobilnými aplikáciami. Už skôr k tomuto kroku pristúpila aj spoločnosť Apple.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Internetový gigant oznámil tento krok v nedávnej aktualizácii pravidiel pre vývojárov služby Google Play. "Aplikácie, ktoré ťažia kryptomeny na zariadeniach, už nie sú povolené. Aplikácie, ktoré riadia ťaženie kryptomien na diaľku sú však stále dostupné," uviedla spoločnosť Google.

 

Obmedzenie prichádza v čase, keď sa spoločnosti Google a Apple snažia obmedziť aktivity súvisiace s ťažbou kryptomien na ich platformách.

 

img

 

Google ešte v apríli zakázal rozšírenia pre svoj prehliadač Chrome, ktoré ťažili kryptomeny, keď spoločnosť zistila, že drvivá väčšina z nich nedodržiavala ich pravidlá alebo boli škodlivé.

 

Apple v júni aktualizovala svoje pravidlá pre vývojárov systému iOS s cieľom zakázať všetky aplikácie, ktoré by mohli byť použité na ťaženie kryptomien na mobilných zariadeniach.

 

img

 

Ruská spoločnosť pre kybernetickú bezpečnosť Kaspersky Lab v júni uviedla vo svojej správe, že prípady crypto-jackingu vzrástli uplynulý rok o 44,5%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies