Google odmieta tvrdenie EK, že zneužíva svoju silu

NETKY.SK • 28 August 2015, 08:40 • 2 min
Google odmieta tvrdenie EK, že zneužíva svoju silu

BRUSEL - Spoločnosť Google odmieta tvrdenie protimonopolných orgánov EÚ, podľa ktorých zneužíva svoju trhovú silu. Spoločnosť Google tak reagovala na aprílové stanovisko Európskej komisie (EK), v ktorom sa uvádza, že Google upravuje výsledky vyhľadávania v prospech vlastných nákupných služieb.

slovakia

left justify in out

Týmto spôsobom má americký gigant podľa EK poškodzovať aj zákazníkov, aj konkurentov. "Ekonomické údaje z obdobia dlhšieho ako desať rokov, množstvo dokumentov a stanovísk plynúcich zo sťažností, všetky potvrdzujú, že vyhľadávanie je výrazne konkurenčné," povedal Kent Walker, právny zástupca spoločnosti Google. Zároveň uviedol, že predbežné závery považuje za nesprávne.


Hovorca EK Ricardo Cardoso potvrdil, že EK dostala odpoveď spoločnosti Google. "Starostlivo posúdime odpoveď spoločnosti Google ešte predtým, ako rozhodneme o tom, ako budeme pokračovať. Nechceme predpovedať finálny výsledok vyšetrovania," povedal Cardoso.


Podľa agentúry Reuters by spoločnosť Google mohla čeliť pokute dostatočne vysokej na to, aby pôsobila odstrašujúco. Orgány EÚ môžu udeľovať sankcie od výške 10 % obratu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies