Google odkúpi spoločnosť Titan Aerospace

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 08:57 • 2 min
Google odkúpi spoločnosť Titan Aerospace

BRATISLAVA - Spoločnosť Google sa dohodla na odkúpení spoločnosti Titan Aerospace, ktorá sa zaoberá výrobou dronov, teda bezpilotných lietadiel.

slovakia

left justify in out

Tieto drony využívajú solárnu energiu. Spoločnosť Google sa rozhodla prevziať spoločnosť Titan Aerospace, keďže plánuje poskytovať internetové pripojenie aj v odľahlých častiach sveta. Šéf spoločnosti Titan Aerospace Vern Raburn odmietol poskytnúť informácie o cene, ktorú americký gigant zaplatí v rámci dohody uzatvorenej v pondelok.

 

"Atmosférické satelity by mohli priniesť internetové pripojenie miliónom ľudí a mohli by prispieť k riešeniu ďalších problémov, vrátane objasňovaní katastrof a environmentálnych škôd, ako napríklad odlesňovanie,“ uviedla spoločnosť Google. Pred niekoľkými týždňami oznámila úmysel vyrábať solárne napájané drony spoločnosť Facebook, taktiež s úmyslom poskytovať internetové pripojenie v odľahlých častiach Zeme. Predtým, než spoločnosť Facebook tieto správy zverejnila, sa špekulovalo o tom, že Facebook rokuje práve so spoločnosťou Titan Aerospace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies