Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších Androidoch

NETKY.SK • 25 Január 2015, 12:41 • 2 min
Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších Androidoch

MOUNTAIN VIEW - Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších verziách svojho operačného systému pre mobilné telefóny Android.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.
      

Týka sa to verzií systému Android 4.3 a starších, a tým aj podľa odhadov okolo 60 % prístrojov s operačným systémom od Google, ktoré sa aktuálne používajú. Ich počet sa však znižuje "každým dňom, čím viac ľudí upgarduje svoj operačný systém alebo získajú nový prístroj," napísal vývojár Google Adrian Ludwig. Google počas víkendu potvrdil, že Ludwigovo vyhlásenie je oficiálnym postojom koncernu.
      

Problémom je chyba v technológii prehliadania webových stránok v operačných systémoch po Android 4.3. Chyba napríklad umožňuje útočníkom, aby sa dostali k dátam, ktoré si užívateľ uložil na iných webových stránkach. Užívatelia spoznajú starý prehliadač podľa modrého symbolu zemegule. Problémom je, že nestačí nahradiť chybný prehliadač za bezpečnejšie prehliadače, ako sú Firefox oder Chrome, keďže aj ostatné aplikácie využívajú komponenty technológie prehliadania stránok a zvyšujú riziko napadnutia. V Androide bol nebezpečný prehliadač nahradení od verzie 4.4, netýka sa to ani novej verzie 5.0.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies