Google na slovenskú nôtu

NETKY.SK • 24 Január 2013, 12:41 • 2 min
Google na slovenskú nôtu

Google na slovenskú nôtu

slovakia

left justify in out

img

Slovenský Google dnes spustil pod názvom "Google na slovenskú nôtu" celoročnú kampaň, ktorej cieľom je prispieť k oživeniu krás, kultúry a tradícií Slovenska pomocou online technológií.

Program zahŕňa niekoľko iniciatív a je zameraný na podporu uchovania a šírenia slovenskej kultúry, histórie, folklóru i tradícií a tiež na zviditeľnenie krás, či historických pamiatok Slovenska v celosvetovom meradle. Program má zároveň pomôcť aj malým a stredným firmám z oblasti cestovného ruchu v regiónoch prilákať nových turistov, ako aj mladšej generácii ľahšie objavovať históriu a kultúru Slovenska.

Projekt slovenského Googlu sa v rámci kultúry, histórie a tradícií zameria na tri hlavné oblasti. Na objavovanie a zhromažďovanie informácií v spolupráci s partnermi z celého Slovenska, na digitalizáciu informácií prostredníctvom najnovších technológií a na sprístupňovanie a šírenie informácií pomocou internetu.

Najvýraznejším partnerským projektom bude dlhodobá spolupráca s Národným osvetovým centrom, ktorej cieľom bude zhromaždenie digitalizovaného materiálu spojeného so slovenskou kultúrou, folklórom a tradíciami a jeho sprístupnenie a šírenie online.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona