Google, GE a Japonci investujú do veternej energie v USA 500 mil. USD

NETKY.SK • 19 Apríl 2011, 07:31 • 2 min
Google, GE a Japonci investujú do veternej energie v USA 500 mil. USD

Google, GE a Japonci investujú do veternej energie v USA 500 mil. USD - Priemysel Americký konglomerát General Electric (GE), internetová spoločnosť Google a americké divízie japonských firiem Sumitomo a Itochu investujú okolo 500 miliónov USD (350,26 mil

slovakia

left justify in out

img

Americký konglomerát General Electric (GE), internetová spoločnosť Google a americké divízie japonských firiem Sumitomo a Itochu investujú okolo 500 miliónov USD (350,26 milióna eur) do veternej farmy v Oregone.
      Spoločnosti dnes oznámili, že projekt známy ako Shepherds Flat v celkovej hodnote 2 miliardy USD sa bude nachádzať v strednom Oregone a bude produkovať elektrickú energiu pre približne 235.000 domácností. Dokončiť by sa mal v budúcom roku. Podľa GE spolupráca je súčasťou stratégie, v rámci ktorej chcú firmy pritiahnuť na americký trh s veternou energiou viac súkromných investícií.
      Sumitomo už vlastní spolu s GE veternú farmu v Texase a okrem toho vlastní takéto farmy aj v Japonsku a Číne. Itochu sa spojila s GE zasa v prípade veternej farmy v Oklahome a firma Google investovala do zelenej energie viac než 350 miliónov USD. Začiatkom tohto mesiaca investovala napríklad do projektu slnečnej energie neďaleko Berlína.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies