Google che okuliare, ktoré umožnia pripojenie na internet!

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 11:40 • 2 min
Google che okuliare, ktoré umožnia pripojenie na internet!

SAN FRANCISCO - Americký internetový prehliadač Google sa dohodol s firmou Luxottica, talianskym výrobcom slnečných okuliarov značky Ray-Ban a Oakley, na spolupráci pri vývoji, výrobe a distribúcii okuliarov Google Glass, ktoré umožnia pripojenie na internet. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Google na svojom bloku uviedol, že Luxottica vie, ako vyrobiť, distribuovať a predávať špičkové produkty. Do spoločného projektu tak prinesie dizajn a skúsenosti a Google zase bude môcť klientom ponúknuť "štýl".
      

Okrem toho dohoda umožní Google využiť rozsiahlu sieť obchodov, ktorú vlastní talianska firma. To by mohlo podporiť odbyt nového produktu. Verejnosťou totiž v uplynulých rokoch otriasli škandály, že americká a britská tajná služba na internete hromadne zbierali údaje o svojich občanoch.
      

Americký technologický gigant momentálne predáva základnú verziu svojich okuliarov, a to len vybraným klientom, ktorí ju testujú. Google Glass je v podstate malá obrazovka vo veľkosti známky pripojená k rámu okuliarov. Môže nahrávať video, umožňuje otvoriť si email a surfovať na internete, na ktorý sa pripája cez mobilný telefón. Google chce v spolupráci s talianskou firmou zlepšiť dizajn okuliarov, aby boli atraktívnejšie. Mnohí experti predpovedajú, že internetové okuliare sa stanú ďalším hitom na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona