Google a Microsoft obmedzia vyhľadávanie obrázkov sexuálneho zneužívania detí

NETKY.SK • 18 November 2013, 15:49 • 2 min
Google a Microsoft obmedzia vyhľadávanie obrázkov sexuálneho zneužívania detí

LONDÝN - Spoločnosti Google a Microsoft predstavili dnes opatrenia, ktoré umožnia zablokovať internetové vyhľadávanie fotografií zobrazujúcich sexuálne zneužívanie detí. Ide o iniciatívu na žiadosť britských úradov usilujúcu sa obmedziť činnosť pedofilov na internete, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Microsoft a Google uviedli, že približne 100.000 slovných spojení zadaných do vyhľadávačov už nezobrazí žiadne výsledky, namieste toho zobrazí varovanie, že obrázky zobrazujúce zneužívanie detí sú nelegálne    a ponúkne vyhľadávajúcim rady, kde môžu vyhľadať pomoc.

Prevádzkovatelia dvoch najväčších internetových spoločností preukázali neobvyklú jednotu dnes pred summitom o internetovej bezpečnosti v Londýne, ktorý hostí premiér David Cameron. Ten privítal iniciatívu s tým, že obmedzovanie nelegálneho obsahu sa musí ďalej rozširovať.

"Čoskoro tieto zmeny rozšírime na viac ako 150 jazykov, takže dopad bude skutočne celosvetový," konštatoval výkonný riaditeľ Google Eric Schmidt.

Spoločnosti chcú taktiež spolupracovať na vývoji technológie, ktorá by dokázala identifikovať autorov takýchto nelegálnych fotografií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies