Goodyear dosiahol vyšší zisk na akciu, ako sa očakávalo

NETKY.SK • 9 Február 2016, 16:04 • 2 min
Goodyear dosiahol vyšší zisk na akciu, ako sa očakávalo

NEW YORK - Spoločnosť Goodyear Tire & Rubber Co, ktorá je najväčším americkým výrobcom pneumatík, v štvrtom kvartáli dosiahla lepšie výsledky, ako sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Pomohol tomu väčší objem predaja a nižšie náklady na suroviny. Zisk spoločnosti bez zohľadnenia jednorazových položiek bol za október až december v sume 93 centov na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, očakávali, že bude vo výške 75 centov na akciu.


Spoločnosť však za október až december vykázala čistú stratu na úrovni 380 mil. USD čiže 1,42 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka Goodyear dosiahol zisk 2,13 mld. USD čiže 7,68 USD na akciu, ale to vtedajšieho výsledku bol zahrnutý aj s daňami súvisiaci účtovný výnos v sume 2,2 mld. USD.


Tržby spoločnosti za štvrtý kvartál oslabili na sumu 4,06 mld. USD z úrovne 4,36 mld. USD, na ktorej boli za rovnaké obdobie predošlého roka. Objem tržieb totiž poškodil silný dolár. Analytici odhadovali, že tržby za záverečný štvrťrok vlaňajška budú vo výške 4,01 mld. USD. Hodnota akcií firmy Goodyear v utorok pred otvorením riadneho obchodovania na burze posilnila o 1 % na 26,50 USD za kus.

(1 EUR = 1,1236 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies