Good Angels zvýšili šancu na postup, Jankovič: Pobijeme sa o to

NETKY.SK • 10 December 2015, 12:05 • 2 min
Good Angels zvýšili šancu na postup, Jankovič: Pobijeme sa o to

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice stredajším víťazstvom na palubovke Uniqa Šopron oživili nádej na postup z A-skupiny Euroligy. Efektným výkonom v ofenzíve ukončili sériu troch prehier a na štvrtú priečku zaručujúcu postup do ďalšej fázy súťaže strácajú jeden bod.

slovakia

left justify in out

Košičanky boli počas celého zápasu lepším tímom a napokon si pripísali presvedčivé víťazstvo 86:70. "Konečne to bol z našej strany vydarený zápas. Mali sme veľmi dobrý vstup do stretnutia. Od začiatku sme hrali našu hru a prinútili sme tím Šopronu robiť chyby. Po dlhom čase sme premieňali otvorené strely, čo tiež stojí za pochvalu. Časom sa Šopron trochu vyrovnal, no stále sme mali navrch. Tento zápas nebol až tak o našej obrane, ktorá nás zdobila v predošlých zápasoch, ale viac sme si verili v útoku," uviedol asistent trénera Kováčika Peter Jankovič.

 

Good Angels boli pred zápasom v pozícii mierneho favorita, no do Maďarska cestovali po troch prehrách v rade. Košické družstvo sa dovtedy trápilo v ofenzíve, na čo doplatilo najmä v predošlom domácom zápase s Lille. Proti Šopronu však výrazne zabral najmä útok. "Je pravda, že Šopron nebráni veľmi dobre, no išlo najmä o to, aby sme my konečne triafali z otvorených striel, ktoré sme si vypracovali aj v predošlých zápasoch. To sa nám darilo a dúfam, že od tohto zápasu to bude už len lepšie. Dievčatá si veria a ukázali dobrú útočnú kvalitu. Veľmi dobre riešili situácie. Samozrejme, že sa nedá trafiť zo všetkého, no to čo mali trafiť, trafili," konštatoval Jankovič. Generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský po zápase pochválil všetky hráčky, vyzdvihol aj výkon Anny Jurčenkovej, ktorá dosiahla 15 bodov. "Dlho sme sa naťahovali a rozhodlo sa až v poslednej štvrtine. Stále sme mali náskok, no vždy len o pár bodov. V štvrtej štvrtine sme dali dôležité koše a náš náskok sa natiahol. Ony možno neboli tak silné ako družstvá predtým, no aj vtedy sme mali voľné pozície. Teraz nám to však padalo a hneď to bolo lepšie," poznamenala Jurčenková.

 

Jediným negatívom košického víťazstva je zranenie Martiny Kiššovej. "Nevyzerá to veľmi dobre. Ja však verím, že to zranenie nebude až také zlé. Verím, že lekári urobia všetko pre to, aby bola čo najskôr fit," povedal pre TASR Jankovič.

 

Slovenský majster sa výhrou v Maďarsku vrátil do boja o postupovú štvorku. Po polovici odohraných zápasov majú Good Angels na konte 10 bodov a na štvrtý Galatasaray Istanbul strácajú len bod. "Šanca žije, pretože rozdiel medzi nami a Galatasarayom je jedno víťazstvo, navyše máme víťazstvo s nimi k dobru. Je pravda, že naše rozlosovanie v ďalšej časti je ťažšie než bolo doteraz. Tento tím je však schopný vyhrať v Lille aj v Schiu a určite sa ešte pobijeme aj o postup v Eurolige," dodal Jankovič. Košičanky sa najbližšie predstavia v stredu 16. decembra na palubovke španielskej Salamancy, ktorú v prvom vzájomnom zápase na domácej palubovke zdolali 66:47.

 

Priebežná tabuľka A-skupiny Euroligy:

1. Fenerbahce Istanbul 7 6 1 453:429 13

2. Dinamo Kursk 7 5 2 505:414 12

3. Famila Schio 7 5 2 522:442 12

4. Galatasaray Istanbul 7 4 3 421:395 11

5. GOOD ANGELS KOŠICE 7 3 4 411:427 10

6. Lille Métropole 7 3 4 425:442 10

7. Avenida Salamanca 7 1 6 449:489 8

8. Uniqa Šopron 7 1 6 440:588 8

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies