Good Angels zdolali Lille, ale do semifinále nepostúpili

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 08:16 • 2 min
Good Angels zdolali Lille, ale do semifinále nepostúpili

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice nezvládli odvetný duel štvrťfinále Európskeho pohára FIBA, z ktorého po dvojzápase s francúzskym tímom Lille Métropole vypadli.

slovakia

left justify in out

V druhom súboji museli hráčky dvanásťnásobného slovenského majstra doťahovať 16-bodové manko z prvého stretnutia, no to sa im nepodarilo. V odvete síce zvíťazili 68:60, no do semifinále postúpil francúzsky tím.

 

Európsky pohár FIBA, štvrťfinále, 2. zápas

Good Angels Košice - Lille Métropole 68:60 (36:30)

Zostava a body Good Angels: Oblaková 10, Hruščáková 8, Langhorneová 8, Bálintová 6, Kupčíková 3 (Johnsonová 17, Stehlíková 16, Jurčenková 0), najviac bodov Lille: Mahoneyová 14, Amantová 13, Aubertová 12, TH: 24/19 - 21/19, trojky: 5 - 3, os. chyby: 24:28, 2000 divákov.

/prvý zápas 42:58, do semifinále postúpilo Lille/

 

Slovenský majster musel pred vlastným publikom doháňať 16-bodové manko z utorňajšieho zápasu v Lille. Košičanky vstúpili do zápasu ideálne a rýchlo sa dostali do vedenia 7:2. Po sérii chýb v obrane však o tento náskok prišli a v 4. minúte už prehrávali 7:11. Zverenky Maroša Kováčika sa však nevzdávali a vedenie získali späť. Trojka Oblakovej v 6. minúte znamenala skóre 15:11. V úvode druhého polčasu Johnsonová upravila na 26:19, no v nasledujúcich minútach hostky vyrovnali skóre. Po prvom polčase viedol domáci tím o šesť bodov - 36:30.

 

Zaplnená Angels aréna hnala vpred domáci tím, ktorý sa snažil o kľúčový 16-bodový náskok. V tretej štvrtine nielenže nezvýšil vedenie, ale po viacerých nepresných pokusoch nechal francúzsky tím znížiť na rozdiel jediného bodu - 48:47.

 

Malý basketbalový zázrak sa napokon v štvrtej štvrtine nekonal. V 32. minúte Košičanky už prehrávali 47:50 a proti rozumne hrajúcemu francúzskemu družstvu sa predsadzovali len veľmi ťažko. Domáce hráčky síce v štvrtej časti potešili divákov niekoľkými trojkami, ale napokon zvíťazili iba o nepostupových osem bodov.

 

Hlasy:

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: "Dnes boli asi tri momenty, v ktorých sme mohli to skóre z dvojzápasu otočiť v náš prospech. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Takmer všetky hráčky dnes podali dobrý výkon. Chýbala nám však Zuzana Žirková."

 

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels: "Ja som od tejto sezóny očakával viac. Nemôžem povedať, že by dnes dievčatá nedreli a neukázali by vôlu otočiť skóre z dvojzápasu. Avšak to, čo sme predviedli v Lille, nám bolo osudné. Príčinou nášho vypadnutia bola nepripravenosť na zápase v Lille. Dnes sme išli nadoraz, no už sa to nedalo zvrátiť."

 

Žofia Hruščáková: "Nesplnili sme cieľ, ktorý sme si pred sezónou dali. Je to sklamanie. Dnes sme na palubovke nechali všetko, no vonku sme nemali prehrať o 16 bodov. Ťažko sa potom hrá s vedomím, že musíte vyhrať o 17. Robili sme čo sme mohli, no nešlo to."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona