Good Angels vo 4. koši, v EL sa vyhnú Orenburgu

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 11:51 • 2 min
Good Angels vo 4. koši, v EL sa vyhnú Orenburgu

KOŠICE - Slovenský majstrovský klub Good Angels Košice budú počas sobotňajšieho žrebu základných skupín basketbalovej Euroligy žien 2015/2016 v Mníchove ťahať zo 4. koša.

slovakia

left justify in out

V ňom sa okrem 12-násobného extraligového šampióna ocitla aj ruská Nadežda Orenburg, ktorej sa teda Košičanky s určitosťou vyhnú. V stredu to potvrdila oficiálna internetová stránka Good Angels.


Z prvého koša vyžrebujú Košiciam do základnej skupiny ruský UMMC Jekaterinburg alebo turecký Fenerbahce Istanbul, z druhého buď Galatasaray Istanbul alebo obhajcu trofeje ZVVZ USK Praha, ktorého trénerkou je Natália Hejková. V treťom koši sú francúzsky Tango Bourges Basket a ruské Dinamo Kursk.


Do Euroligy žien 2015/2016 sa prihlásilo dovedna 17 družstiev; 15 účastníkov najprestížnejšej klubovej súťaže na "starom kontinente" je známych a istých. Český IMOS Brno a španielsky Spar CityLift Girona ešte musia odohrať kvalifikačný dvojzápas o zostávajúcu šestnástu miestenku.


Sobotňajší mníchovský žreb určí zloženie dvoch skupín po osem tímov. Skupinová fáza EL sa začne v stredu 14. októbra 2015. Súťaž vyvrcholí záverečným turnajom Final Four, ktorý sa uskutoční od 15. do 17. apríla 2016. Miestenku naň si zabezpečia víťazi vyraďovacích sérií, do ktorých postúpia po štyri najlepšie tímy z každej skupiny. Družstvá z 5. a 6. priečky sa "presunú" do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

Nasadenie tímov pred žrebovaním skupinovej fázy Euroligy basketbalistiek 2015/2016:
1. kôš: UMMC Jekaterinburg (Rus.), Fenerbahce Istanbul (Tur.)
2. kôš: Galatasaray Istanbul (Tur.), ZVVZ USK Praha (ČR, trénerka Natália Hejková)
3. kôš: Tango Bourges Basket (Fr.), Dinamo Kursk (Rus.)
4. kôš: Good Angels Košice (SR), Nadežda Orenburg (Rus.)
5. kôš: Avenida Salamanca (Šp.), Kayseri AGÜ Spor (Tur.)
6. kôš: Famila Schio (Tal.), Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.)
7. kôš: Villeneuve D’Ascq (Fr.), Uniqa Šopron (Maď.)
8. kôš: Castors Braine (Belg.), víťaz kvalifikácie (Brno/ČR - Girona/Šp.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies