Good Angels stále bez prehry, Jankovič: Budeme odolnejší

NETKY.SK • 4 December 2016, 18:30 • 2 min
Good Angels stále bez prehry, Jankovič: Budeme odolnejší

LUBLIN - Good Angels Košice síce sú vo Východoeurópskej ženskej basketbalovej lige (EEWBL) 2016/2017 nováčikom, ale počínajú si v nej ako skúsené družstvo. Veď po dvoch odohraných turnajoch a piatich vystúpeniach sú jediným tímom bez prehry. V poľskom Lubline zvládli cez víkend náročný program: v sobotu večer premohli usporiadateľský klub AZS UMCS 71:70 po predĺžení a už v nedeľu popoludní si poradili s lotyšským TTT Riga podobne tesne 70:68.

slovakia

left justify in out

"Musím pochváliť dievčatá, že v oboch zápasoch bojovali až do konca, čo sa nám nakoniec vyplatilo," pustil sa do hodnotenia tréner slovenského majstra Peter Jankovič. "Odohrali sme dva veľmi náročné zápasy proti veľmi kvalitným súperom. Lublin je v domácom prostredí veľmi nepríjemný, darí sa mu aj v poľskej lige, v rámci ktorej sa mu podarilo zvíťaziť aj na palubovkách euroligových tímov Krakova a Polkowíc. Riga je tak isto ako my účastník Európskeho pohára FIBA, jej družstvo je poskladané z kvalitných Lotyšiek a doplnené o dve Američanky, ktoré sú tam už druhú sezónu."

Kouča potešili dve zvládnuté koncovky v náročných dueloch, ktoré Košičanky poňali ako kvalitnú prípravu na zostávajúce dva zápasy v spomenutom EP FIBA, v ktorom budú teraz bojovať o postup zo základnej skupiny - proti tureckému tímu Yakin Dogu Üniversitesi a gréckemu Olympiakosu Pireus. "Pevne verím, že tieto víťazstvá nám zdvihnú sebavedomie a budeme odolnejší v ťažkých koncovkách. Už teraz smeruje naše sústredenie na najbližší eurocupový zápas," doplnil Jankovič.

Napriek statusu nováčika boli hráčky Good Angels pred štartom sezóny EEWBL pasované do okruhu kandidátov na titul, čo 13-násobný slovenský šampión aj výsledkovo potvrdzuje. "Po turnajoch v Rige a teraz Lubline na nás začiatkom kalendárneho roka čaká ešte jeden v Litve, kde troma zápasmi ukončíme základnú časť súťaže. Momentálne sme jediný tím bez prehry, čo nás možno pasuje do pozície favorita celej súťaže, ale jej koniec je ešte veľmi ďaleko. Musíme ísť krok za krokom," doplnil pre SITA Peter Jankovič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies