Good Angels sa v Európskej lige predstavia aj v budúcej sezóne

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:54 • 2 min
Good Angels sa v Európskej lige predstavia aj v budúcej sezóne

KOŠICE - Good Angels Košice sa aj v budúcej sezóne predstavia v najprestížnejšej súťaži ženského klubového basketbalu. Štart v Európskej lige potvrdil generálny manažér klubu a Daniel Jendrichovský.

slovakia

left justify in out

Družstvo EL by malo odohrať všetky svoje domáce zápasy v košickej Steel aréne. "Môžem povedať, že po zvážení všetkých pre a proti sme sa rozhodli, že v budúcom ročníku Euroligu hrať budeme. Dôvody tohto rozhodnutia však nie sú rovnaké ako v posledných rokoch, teda porážať najlepších a dostať sa do Final Four. Prvým dôvodom je aj to, že pravdepodobne nebudeme hrať stredoeurópsku ligu MEL i keď na nej usilovne pracujeme. Považujeme to za veľký podraz zo strany maďarských družstiev, pretože sme všetky predpisy na Slovensku prispôsobili im. Vzhľadom k svojej reprezentácii sa rozhodli, že tento rok túto súťaž hrať nebudú, čo pre nás predstavuje veľký problém," uviedol Jendrichovský. Dodal, že rozpočet klubu sa bude pohybovať na úrovni 650.000 eur.

 

Vedenie klubu zvažovalo, že sa v budúcej sezóne predstaví v Európskom pohári FIBA, no hrozilo, že európska súťaž by sa pre klub skončila už v decembri. "Druhým dôvodom je, že sme chceli ísť do Európskeho pohára FIBA, čo by zodpovedalo našim finančným možnostiam i tomu, čo si hráčsky môžeme dovoliť. Mohlo by sa však stať, že 2. decembra skončíme vo FIBA Cup-e a s tým, že nebude ani MEL, tak by sme museli oznámiť hráčkam, že musia ísť preč, respektíve by sme hrali dookola so slovenskými družstvami," konštatoval Jendrichovský.

 

Európska pohárová súťaž číslo jeden je dôležitá i z pohľadu slovenskej reprezentácie, pretože v metropole východu pôsobia viaceré reprezentantky, ktoré sa na nadchádzajúcich ME pokúsia zabojovať aj o OH. "Najpodstatnejším dôvodom je, že sme postúpili na ME, z ktorých sa bude postupovať na OH. Máme tu päť slovenských hráčok a Zuzku Žirkovú, ktoré tvoria základ reprezentácie. Myslím si, že každý zápas v EL im dá omnoho viac ako akékoľvek iné zápasy. Potrebujeme byť v júni budúceho roka pripravení na maximálnu možnú mieru, aby sme zabojovali o Rio," ozrejmil situáciu Jendrichovský, ktorý je zároveň aj generálny manažér reprezentácie.

 

Euroliga bude rozdelená do dvoch osemčlenných skupín, do play off postúpi osem tímov a znova sa prejde k modelu záverečného turnaja Final Four. "Vychádzame z toho, že v skupine budeme mať minimálne dve ruské, jedno turecké, respektíve dve turecké a jedno ruské družstvo. Sú to tri miliónové celky a k dispozícii sú aj veľmi 'hladné' tímy ako USK Praha a Wisla Krakov, ktoré majú fantastické kádre už dnes. V skupine sa pokúsime byť v prvej štvorke, ale bude to naozaj náročné," dodal Jendrichovský.

 

Košický klub pôsobí v EL od roku 2005, no nefiguroval v nej v roku 2007. Najlepším umiestnením je štvrtá pozícia zo sezóny 2012/2013, ktorú si vybojoval pod vedením súčasného trénera Maroša Kováčika na záverečnom turnaji Final Eight v ruskom Jekaterinburgu. Kováčik sa stal i hlavným trénerom reprezentácie SR.

Zoznam doposiaľ prihlásených tímov do EL 2015 /podľa informácií od D. Jendrichovského/: 
Avenida Salamanca (Španielsko) Dynamo Kursk (Rusko) Energa Toruň (Poľsko) Famila Basket Schio (Taliansko) Fenerbahce Istanbul (Turecko) Galatasaray Istanbul (Turecko) GOOD ANGELS KOŠICE (SR) IMOS Brno (ČR) Kayseri Kaski (Turecko) Lattes Montpellier (Francúzsko) Nadežda Orenburg (Rusko) Tango Bourges (Francúzsko) UMMC Jekaterinburg (Rusko) Wisla Can-Pack Krakov (Poľsko) ZVVZ USK Praha (ČR)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies