Good Angels proti Schiu s cieľom zlomiť negatívnu sériu prehier

NETKY.SK • 18 Február 2014, 10:59 • 2 min
Good Angels proti Schiu s cieľom zlomiť negatívnu sériu prehier

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice chcú v stredajšom euroligovom dueli nadviazať na víťaznú sériu s talianskym Schiom a zároveň zrušiť negatívnu sériu prehier v Steel aréne. "Anjelky" sa počas víkendu naladili na tento duel desiatym jubilejným víťazstvom v Slovenskom pohári.

slovakia

left justify in out

"Niekedy je aj šport o sériách. Stretáva sa negatívna séria s pozitívnou. K zápasu pristúpime zodpovedne a verím, že prelomíme sériu prehier v Steel aréne. Vyhrali sme desiaty pohár a pomaly plníme ciele. Po všetkých zraneniach a zmenách v tíme sa postupne stabilizujeme. Verím, že na stredajší duel budeme pripravení a zvíťazíme, aby sme prilákali fanúšikov aj na play off," konštatoval prezident klubu Róbert Jano.
      

Košický klub so Schiom ešte neprehral a rád by v pozitívnej sérii pokračoval i naďalej. Na jeho palubovke zvíťazil v prebiehajúcej sezóne o desať bodov (67:57), ale ešte bez výrazných obmien v kádri. "Očakávam, že vyhráme i keď s týmto súperom budeme hrať za iných okolností ako pri prvej konfrontácii. Bude to ťažký zápas, máme za sebou sériu prehier, no verím, že diváci budú pri nás ako doteraz. Všetky sme si vedomé, že došlo k veľkým zmenám v tíme, napriek tomu máme mladý tím a budeme chcieť vyhrať," uviedla kapitánka Miljana Bojovičová a k Slovenskému poháru dodala: "Je vždy dobre naladiť sa pred EL ligou víťazstvami."
      

V tíme talianskeho súpera pribudli dve Američanky Erlana Larkinsová a Courtney Vanderslootová. "Súper sa posilnil o dve hráčky a má širokú lavičku. Najmä Larkinsová má neuveriteľný priemer útočného doskoku, ktorý má hodnotu 4,5 na zápas. K nám priniesla pozitívnu energiu do šatne Lynetta Kizerová a môžem povedať, že sa snaží plniť trénerské pokyny. Verím, že bude dobrou náhradou za Planette Piersonovú. Zuzana Žirková na zápase bude, ale do hry ešte nezasiahne. Nebudeme riskovať jej zdravie a jej pôsobenie v našom tíme," konštatoval tréner Maroš Kováčik.
      

K prvému víťazstvu by malo pomôcť i niekoľko tisíc fanúšikov. "K dnešnému dňu bolo predaných 3.500 vstupeniek a verím, že do stredy ich počet narastie. Ak by aj nie, tak tento počet je už teraz veľmi solídny a my sa tešíme na podporu divákov," konštatoval Jano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies