Good Angels opäť v EP FIBA aj v EEWBL

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 17:03 • 2 min
Good Angels opäť v EP FIBA aj v EEWBL

KOŠICE - Keď sa basketbalistky Good Angels Košice koncom apríla radovali z prvenstva vo Východoeurópskej basketbalovej lige (EEWBL) i v domácej extralige, bola ich budúcnosť zahalená tajomstvom. V súčasnosti je jasné, že sa opäť predstavia v EEWBL i v Európskom pohári FIBA. Skladanie kádra bude témou najbližších týždňov, novinkou je abdikácia prezidenta klubu i rozšírenie Young Angels Academy o mládežníkov z viacerých košických klubov.

slovakia

left justify in out

V košickom klube bolo v nedávnom období rušno a výsledkom je niekoľko noviniek. "V minulosti sme o takomto čase už vedeli povedať niečo viac o našej budúcnosti. Tentoraz je situácia trochu iná. Uplynulých približne šesť týždňov bolo pre mňa mimoriadne náročných. Jedna z vecí, ktorú sme realizovali, je definitívne oddelenie seniorského družstva Good Angels Košice od Young Angels. Pod hlavičkou Young Angels Academy bude pôsobiť približne 220 detí," povedal generálny manažér Daniel Jendrichovský. 

 

Pod hlavičku Young Angels tak prejde väčšina mladých basketbalistiek z ostatných košických klubov, pričom do dvoch rokov by mali v Košiciach fungovať už iba dva kluby s basketbalovou mládežou. Okrem Young Angels aj CBK. Mesto Košice podporí Young Angels Academy sumou 60.000 eur, no podľa Zákona o športe mesto nemôže podporiť seniorský tím, takže 14-násobný slovenský majster nemlže počítať s podporou. "Nový Zákon o športe klubom prikazuje splniť veľké množstvo administratívnych náležitostí. Samotné hráčky navyše musia byť zamestnankyniami klubu a tak vzniká viacero problémov, napríklad pri vyberaní si dovolenie," uviedol Jendrichovský.

 

Ako prezradil, vo svojich myšlienkach už viackrát uzavrel kapitolu s názvom Good Angels Košice, no napokon bude pokračovať aj seniorský tím. "K dnešnému dňu nemá klub Good Angels Košice podpísanú ani jednu hráčku. Treba však povedať, že trojica Zuzana Žirková, Anna Jurčenková, Barbora Bálintová je mimoriadne trpezlivá. Všetky tri tvrdia, že ony inde hrať nechcú. Je predpoklad, že tieto tri hráčky budú v našom klube pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne. Najbližšie dni ukážu, ako bude vyzerať náš tím v budúcej sezóne. Teraz máme dva mesiace na to, aby sme poskladali konkurencieschopné družstvo," uviedol Jendrichovský s dodatkom, že na trénerskom poste zostáva Peter Jankovič.

 

Košický klub už poslal prihlášky do Európskeho pohára FIBA, v ktorom pôsobil aj v uplynulej sezóne a aj do EEWBL, v ktorej bude obhajovať prvenstvo. Východoeurópska súťaž bude mať v nasledujúcej sezóne nový formát a podľa Jendrichovského stúpne aj jej kvalita.

 

Po sezóne nastala v košickom klube aj zmena v klubovom manažmente. "Z postu prezidenta klubu abdikoval Róbert Jano. Je to jeho ústretový krok k tomu, že uvoľnil miesto prezidenta klubu a na túto pozíciu budeme hľadať človeka, ktorý by nám pomohol s profesionálnym športom. Možnosti financovania sa nám zúžili na súkromné osoby," dodal šéf klubu.

 

Dôležitou otázkou z pohľadu budúcnosti košického klubu je otázka domovského stánku. Aj v tomto smere má klub i mesto pre fanúšikov priaznivé správy. "Problémom Angels arény bolo, že všetky médiá, vrátane elektriky, prechádzajú cez administratívnu budovu, ktorá je v súkromnom vlastníctve. Podarilo sa nám však dohodnúť na rovnakých podmienkach, ktoré platili naposledy. To bola kľúčová podmienka pre zotrvanie oboch basketbalových tímov v hale aj naďalej," poznamenal primátor Košíc Richard Raši, ktorý zároveň prezradil, že mesto pomôže pri rekonštrukcii hál na Bernolákovej a Lechkého ulici. V budúcnosti nie je vylúčená ani výstavba úplne novej haly.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies