Good Angels odleteli do Kayseri, u nováčika chcú zvíťaziť

NETKY.SK • 5 November 2013, 12:23 • 2 min
Good Angels odleteli do Kayseri, u nováčika chcú zvíťaziť

KOŠICE - Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice odštartujú v stredu na palubovke tureckého klubu Kayseri Kaskispor novú edíciu Európskej ligy 2013/2014. Tréner Maroš Kováčik bude mať v prvom zápase A-skupiny k dispozícii dvanásťčlenný káder, do Turecka nevycestovala iba pivotka Beáta Janoščíková.

slovakia

left justify in out

Turecký klub si v uplynulých dvoch sezónach zahral vo finále Európskeho pohára FIBA a ako nováčik v EL má vysoké ambície. Rešpekt vzbudzujú mená Američaniek Tanashe Wrightovej, Camille Littleovej, Nemky Lary Sandersovej, Španielky Nurie Martínezovej, Belgičanky Anky De Mondtovej, či Talianky Sabriny Ciniliovej.

"Určite je to nepríjemný súper i keď bol žrebovaný z piateho koša. V tomto je to náročné, pretože sme museli dostať niekoho z Turecka. Dostali sme dvoch náročných z prvých dvoch a ešte tohto nepríjemného. Musíme sa pobiť o veľmi dôležité víťazstvo. Kayseri má dobre poskladané družstvo, no nie také široké ako my. Na druhej strane kvalita ich úvodnej päťky naháňa určité obavy, pretože úvodné štyri zápasy v tureckej lige s prehľadom zvíťazili, dokonca nad Fenerbahce," uviedol generálny manažér Daniel Jendrichovský, ktorý upozornil i na fanúšikovskú základňu súpera, kde počas finále FIBA Cupu prišlo 9000 divákov.

Good Angels po skvelom štvrtom mieste z minulej sezóny majú pred sebou novú ešte ťažšiu výzvu, obhájiť poprípade vylepšiť svoju pozíciu v Európe. Po tradičnej obmene košického kádra však tréner Maroš Kováčik priznal, že nevie, kde sú limity jeho zvereniek. "Priznám sa, že nepoznám tvár nášho tímu. Vieme hrať skvele, potom však príde hluchá minúta, kde nie sme schopní organizovať hru alebo sa to úplne vymyká z toho, čo si predstavujem. Ešte len spoznáme limity tohto tímu. Je defenzívnejšie ladený ako minulý rok, no musím povedať, že v ofenzíve je určite slabší," konštatoval Kováčik, ktorý dodal, že isté miesto má osem hráčok, zvyšné nastúpia podľa priebehu a potreby.

Tím po úspešnej sezóne opustili štyri hráčky, Američanky Alexandria Quigleyová a Natasha Lacyová, Islanďanka Helena Sverrisdóttirová a Češka Petra Kulichová. Pred sezónou naopak pribudli rozohrávačky - Američanka A'dia Mathiesová a Poľka Magdalena Zietarová. Pozíciu krídla posilnila Švédka Farhiya Abdiová a pivotkou je Bieloruska Jelena Leučanková. V tíme po minulej sezóne zostali Miljana Bojovičová (Srb.), Tijana Krivačevičová (Maď.) a Planette Piersonová (USA). Dopĺňať ich budú predovšetkým tri Slovenky Žofia Hruščáková, Barbora Bálintová a kapitánka Lucia Kupčíková. "Myslím si, že súhra ešte nie je taká, ako by sme chceli. Bola by som rada, ak by sa to zlomilo práve v Kayseri. Prvý zápas bude ťažký, vieme, že súper má dobre zložené družstvo. Veríme však, že zvíťazíme, pretože naša skupina je ťažká a každý triumf bude vzácny," dodala na margo tureckého súpera Kupčíková. Do Turecka vycestovali aj slovenské krídelníčky Katarína Pindrochová a Martina Kiššová.

Ďalšími súpermi desaťnásobného slovenského majstra z metropoly východu postupne budú maďarsky UNI Győr, obhajca euroligového prvenstva ruský UMMC Jekaterinburg, talianske Schio a francúzske Tango Bourges. V ďalšej fáze si tímy vymenia hostiteľské prostredia a zverenky trénera Kováčika program základnej časti ukončia 26. februára 2014 súbojom na palubovke Tango Bourges.

V novom ročníku Euroligy bude 20 tímov rozdelených do troch základných skupín, v ktorých sa bude hrať systémom každý s každým. Z nich postúpia do 14-členného play off po štyri tímy a dva najlepšie z 5. miest. To sa tradične odohrá na dve víťazstvá 11., 14. a prípadne aj 19. marca 2014. Na základe celkovej úspešnosti kolektívov v základných skupinách sa vytvoria dvojice podľa kľúča 1 – 14, 2 – 13, 3 – 12 atď.

Turnaj Final Eight sa uskutoční znova v ruskom Jekaterinburgu (7. – 13. apríla 2014), domáci tím ako obhajca trofeje je priamym účastníkom finálovej osmičky, teda do vyraďovacích bojov nezasiahne.

Program Good Angels Košice v základnej A-skupine:
6. novembra: Kayseri Kaski spor (Tur.) - Good Angels Košice /18.00/ 
13. novembra: Good Angels Košice - HAT Agro UNI Győr (Maď.) /18.00/ 
27. novembra: Good Angels Košice - UMMC Jekaterinburg (Rus.) /18.00 - Steel aréna/
5. decembra: Beretta Famila Schio (Tal.) - Good Angels Košice /20.30/ 
18. decembra: Good Angels Košice - Tango Bourges Basket (Fr.) /18.00/ 
15. januára: Good Angels Košice - Kayseri Kaski spor /18.00/
30. januára: HAT Agro UNI Győr - Good Angels Košice /18.00/ 
5. februára: UMMC Jekaterinburg - Good Angels Košice /14.00/
19. februára: Good Angels Košice - Beretta Famila Schio /18.00/
26. februára: Tango Bourges Basket - Good Angels Košice /20.00/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona