Good Angels Košice znížili rozpočet, účasť družstva v Eurolige otázna

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:31 • 2 min
Good Angels Košice znížili rozpočet, účasť družstva v Eurolige otázna

KOŠICE - Basketbalový klub Good Angels Košice má po odchode líderky družstva Miljany Bojovičovej do Fenernahce Istanbul neistú budúcnosť na európskej scéne.

slovakia

left justify in out

Vedenie "anjeliek" podľa internetového vydania denníka Korzár zvažuje účasť v Eurolige pre vysoké náklady, keďže v budúcej sezóne sa bude musieť uskromniť s menším rozpočtom. "Bez ohľadu na to, čo bude s naším klubom, bolo jasné, že Bojovičovú si neudržíme. Už to, že tu ostala aj poslednú sezónu, bolo akýmsi splatením toho, čo sme pre ňu spravili, lebo už pred rokom bol o ňu obrovský záujem," uviedol v rozhovore pre portál korzar.sme.sk generálny manažér družstva Daniel Jendrichovský. 

 

S účasťou košického tímu v prestížnej Eurolige to v budúcej sezóne nevyzerá optimisticky. "V Eurolige je zatiaľ len jedenásť klubov, lebo súťaž je veľmi drahá. Sme obeťami vlastných výsledkov z predchádzajúcich sezón. Všetci čakajú, že budeme hrať o play off, o Final Four," pokračoval Jendrichovský.

 

Keďže priestory Infinity arény nespĺňajú podmienky na to, aby sa v nej mohla hrať Euroliga, presuny a prípravy siedmich duelov v základnej skupine v Steel aréne sú veľmi nákladné. Aj preto uvažujú v Košiciach o zmene európskeho poľa pôsobenia. "Ani nevieme, aké rozhodnutie je správne. Šopron či Vilnius sa už rozhodli hrať FIBA Cup. Aj my o tom uvažujeme. Preto teraz ani neriešime skladbu nášho družstva," dodal Daniel Jendrichovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona