Good Angels Košice stíhaciu jazdu nedokonali, v Miškovci pôjde o veľa

NETKY.SK • 10 November 2016, 17:59 • 2 min
Good Angels Košice stíhaciu jazdu nedokonali, v Miškovci pôjde o veľa

KOŠICE - Zápas dvoch rozdielnych polčasov majú za sebou basketbalistky Good Angels Košice. Vo svojom treťom stretnutí v D-skupine Európskeho pohára FIBA prehrávali na palubovke Olympiakosu Pireus po prvom polčase 31:45, ale v druhom výrazne zlepšili svoj výkon. Stretnutie napokon dotiahli do predĺženia, ale v konečnom účtovaní im to bolo málo platné. Podľa trénera Petra Jankoviča nevyhral lepší tím, a aj preto bude pre Košičanky mimoriadne dôležitý najbližší zápas v Miškovci.

slovakia

left justify in out

Košičanky prehrávali po druhej štvrtine o 14-bodov, skvelou stíhacou jazdou v druhom polčase však zmazali túto stratu. V závere riadneho hracieho času viedli 73:72, ale napokon cenné víťazstvo vybojovali domáce basketbalistky. "Boli sme krok k veľkému výsledku v dôležitom zápase. Konečný rezultát zápasu poznačila druhá štvrtina, v ktorej sme súperkám dovolili veľa ľahkých košov. Využili našu stratu koncentrácie a vytvorili si 14-bodový náskok po prvom polčase. Klobúk dolu pred našimi dievčatami za to, že to nezabalili a v druhom polčase sa vrátili späť do hry. V závere sme ešte mali otvorenú strelu, ktorou sme mohli asi definitívne rozhodnúť. V predĺžení už mali domáce hráčky viac navrch. Nemyslím si, že vyhral lepší tím, ale šťastnejší," netajil tréner Good Angels Peter Jankovič.

 

Podľa pivotky Anny Jurčenkový ukázal prvý zápas recept, akým by Košičanky mohli Olympiakos zdolať v závere bojov v základnej skupine. "Domáce hráčky nám ušli v druhej štvrtine, v ktorej si spravili veľký náskok. Jeho dobiehanie v druhom polčase nás stálo veľmi veľa síl. Som však veľmi rada, že sme sa vrátili do zápasu, ale, žiaľ, v závere to už nevyšlo. Neviem, či už došli sily, alebo boli ony tým šťastnejším tímom. V predĺžení to už bolo buď - alebo. Predsa len sme hrali vonku a tam sa hrá vždy ťažšie. Máme dostatok kvality na to, aby sme ich zdolali a verím, že doma to bude lepšie," uviedla pre TASR Jurčenková, ktorá v zápase zaznamenala sedem bodov.

 

Aj napriek nepríjemnej prehre našiel košický tréner viacero pozitív. "Dať vonku 73 bodov nie je málo. V prvom polčase sme spravili veľa chýb, ale vzpruhou do ďalších bojov môže byť náš výkon v druhom polčase," poznamenal Jankovič.

 

Povzbudenie do ďalších zápasov budú Košičanky potrebovať, pretože po reprezentačnej prestávke ich čakajú dôležité zápasy v EP FIBA. Grécky tím je priamym súperom v boji o postup, takže prehra na jeho palubovke je z kategórie nepríjemných. "Ešte stále sa nič nedeje. Teraz však pre nás prichádza najdôležitejší zápas. Ak zvládneme zápas v Miškovci, tak bude všetko v našich rukách. Ak nie, tak to bude zlé. Myslím si, že kvalita je na našej strane, ale to nič nemení na tom, že sa na zápas musíme dôsledne pripraviť. Hráme v ňom prakticky o celú sezónu," poznamenal Jankovič smerom k zápasu, ktorý na programe v stredu 30. novembra.

 

Priebežná tabuľka D-skupiny EP FIBA:

 

1. Olympiakos Pireus 3 2 1 199:193 5

2. Yakin Doku Universitesi 2 2 0 125:99 4

3. GOOD ANGELS KOŠICE 3 1 2 206:222 4

4. Aluinvent DVTK Miškovec 2 0 2 127:143 2

 

Zostávajúci program Good Angels Košice v D-skupine EP FIBA:

 

30. novembra, Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels

8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus (Gréc.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies