Good Angels Košice prehrali s Lille, Kováčik: Je to úbohé

NETKY.SK • 3 December 2015, 07:26 • 2 min
Good Angels Košice prehrali s Lille, Kováčik: Je to úbohé

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali vo svojom šiestom zápase v euroligovej A-skupine s francúzskym tímom ESBVA Lille Métropole 55:60 po predĺžení. Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu 9. decembra na palubovke maďarského tímu Uniqa Šopron.

slovakia

left justify in out

Lepšie začali domáce hráčky, ktoré na radosť zaplnenej Angels arény viedli v 3. minúte 7:2. Hostky však v ďalších minútach zlepšili pohyb a v útoku boli efektívnejšie. Po deväťbodovej šnúre zakončenej trojkou Sackovej viedol francúzsky tím v 5. minúte 11:7. Košičanky v ďalších minútach vyrovnali skóre, no prvú štvrtinu vyhrali predsa len hostky, keď na 14:15 upravila Mahoneyová.

 

Good Angels Košice - ESBVA Lille Métropole 55:60 pp (27:26, 50:50)

Zostava a body Good Angels: Langhorneová 20, Oblaková 11, Jurčenková 6, Žirková 4, Kiššová 0 (Johnsonová 14, Stehlíková, Bálintová, Hruščáková), najviac bodov Lille: Mahoneyová 16, Sacková 15, Gomis-Halilovičová 12. Rozhodovali: Kralj (Bos.), Peerandi (Est.), Šarapa (Biel.), TH: 14/9 - 9/8, trojky: 4:2, os. chyby: 16:22, 2000 divákov.

 

Košičanky predviedli v druhej štvrtine koncentrovaný výkon, vďaka ktorému si udržiavali tesný náskok. To sa im darilo do 19. minúty, v ktorej Gomis-Halilovičová trojkou vrátila hostkám náskok 24:22. Good Angels napokon vyhrali prvý polčas najtesnejším rozdielom 27:26.

 

Hneď v úvode druhého polčasu si domáce hráčky vypracovali sedembodový náskok (33:26), no po chybách na oboch stranách palubovky oň prišli. V 28. minúte už bolo vyrovnané - 37:37. Aj po tretej štvrtine napokon viedli domáce hráčky o jeden bod (40:39).

 

Bojovný basketbal s dôraznou defenzívou na oboch stranách pokračoval aj v záverečnej časti. Hostky sa viackrát dostali do vedenia a v 35. minúte bola strata domáceho tímu trojbodová - 47:50. V dramatickom závere Johnsonová znížila na 49:50. Domáce basketbalistky sa v posledných sekundách snažili o zvrat v skóre. Langehornová 17 sekúnd pred koncom štvrtej štvrtiny premenila iba jeden z dvoch trestných hodov a tak za stavu 50:50 nasledovalo predĺženie.

 

Hostky doň vstúpili ideálne a rýchlo sa dostali do šesťbodového náskoku (50:56), ktorý už rúk nepustili.

 

Hlasy:

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: "Opäť sme výborne bránili, no nie sme schopní dať kôš vari z nijakej pozície. Už nielenže nedávame koše spoza trojkového oblúka, ale už ani spod koša. Verím, že ani divákom sa na to dobre nepozeralo. Keď nie sme schopní skórovať spod koša, tak je to úbohé. Zápas sme si prehrali v prvom polčase, v ktorom sme neskórovali z niekoľkých ľahkých situácii spod koša, v ktorých sme mohli súperovi ujsť na viac bodov."

 

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels: "Sezónu sme začali fantasticky, no po zápasoch so Schiom a Lille sme sa dostali pod obrovský tlak. Po dnešnom zápase sme už vypadli z boja o prvú štvorku. Teraz už bojujeme o piate, šieste miesto, ktoré je naším cieľom, pretože chceme hrať FIBA Cup. Momentálne máme zo všetkých družstiev najhoršiu východiskovú pozíciu. Zo štyroch domácich zápasov sme dokázali uspieť iba dvakrát a tak budeme musieť priniesť nejaké body zvonku."

 

Anna Jurčenková, pivotka Good Angels: "Začiatok zápasu a aj druhého polčasu sme mali celkom dobrý. Myslela som si, že nám to pomôže a dodá nám to energiu. Trápime sa v koncovke a nevieme dať viac košov. Ťažko sa potom vyhrávajú zápasy. Vravelo sa, že keď je dobrá obrana, o to ľahšie sa bude hrať v útoku. V obrane si súperov stále držíme na nízky počet bodov, ale keď v útoku nedáme viac košov, ťažko vyhráme zápas."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies