Good Angels doma aj tretíkrát dvojciferne, Žirková: Ideme krôčik po krôčiku

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 08:43 • 2 min
Good Angels doma aj tretíkrát dvojciferne, Žirková: Ideme krôčik po krôčiku

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice sa vo vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA zatiaľ riadia heslom môj dom - môj hrad.

slovakia

left justify in out

A robia z neho nedobytnú pevnosť. Za sebou majú tri zápasy s lepšie postavenými súpermi po základnej časti a všetky vyhrali dvojciferným rozdielom. Proti francúzskemu Carolo Basket to bolo o 19 bodov (83:64), proti maďarskému Ceglédu o 15 (79:64) a aktuálne vo štvrťfinále proti tureckému Galatasarayu Istanbul o 11. Utorkový triumf 73:62 sa však vôbec nerodil ľahko. Košičanky predviedli štyri odlišné štvrtiny - prvú rozbehovú, druhú stabilizačnú, tretiu bojovnú a štvrtú dominantnú. Výsledkom bola prvá prehra Galatasarayu v basketbalovej Európe v tejto sezóne.

„Ak si porovnáme, v akej fáze súťaže sme a nad kým sme zvíťazili, dosiahli sme veľké víťazstvo. Na druhej strane, treba zostať nohami na zemi, v piatok v odvete to bude veľmi ťažké,“ povedal košický tréner Peter Jankovič. Generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský mal takú dobrú náladu, že sa počas rozhovoru usmieval. Okrem hráčok svojho tímu vyzdvihol aj hlasivky fanúšikov v zaplnenej Angels Aréne. „Kto prišiel do haly, bol súčasťou krásneho víťazstva. Z tribún sálala obrovská energia, ukázalo sa, že doma sme veľmi silní, 11 bodovpre nás na konci je krásna čerešnička,“ povedal Jendrichovský.

Len dva dni majú košické „anjelky“ na to, aby poriadne zregenerovali a pripravili sa na piatkovú odvetu v Istanbule. Hrať sa bude už o 14.00 h SEČ. Postup si zaistí družstvo s lepším skóre z dvojzápasu. „Určte budeme musieť chytiť začiatok, v Turecku nás čaká horúca pôda, hoci veľa ľudí na ich zápasy nechodí. A či je naša výhoda, že sa hrá tak skoro po prvom zápase? Ani nie. Náš vekový priemer nie je nízky, kľúčové hráčky potrebujú väčší čas na regeneráciu. Ale vedeli sme, ako to je, lebo sme to zažili aj v minulej sezóne,“ skonštatoval Jankovič.

Kapitánka Good Angels Zuzana Žirková odohrala v kariére nespočetne veľa zápasov, v ktorých išlo o postup do ďalšej fázy v niektorej z európskych súťaží. „Jedenásťbodový náskok by pred prvým zápasom každý bral, ale nič to neznamená. Bude to tam veľmi nepríjemné. Musíme sa dať do poriadku a pred nami je ešte 40 minút,“ uviedla Žirková. Na otázku, kde by sa mohla skončiť spanilá jazda Košičaniek v EP FIBA, odpovedala: „Nechcem hovoriť dopredu, Ideme krôčik po krôčiku. Teraz chceme zvíťaziť aj v Istanbule.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies