Good Angels a Ružomberok spoznali súperov v Európe

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 15:24 • 2 min
Good Angels a Ružomberok spoznali súperov v Európe

MNÍCHOV - Basketbalistky Good Angels Košice a MBK Ružomberok spoznali na piatkovom žrebe v nemeckom Mníchove svojich súperov v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014 v pohárovej Európe.

slovakia

left justify in out

Košický klub sa v rámci Euroligy basketbalistiek stretne v základnej A-skupine s tímami UMMC Jekaterinburg (Rus.), Tango Bourges Basket (Fr.), Famila Schio (Tal.), UNI Győr (Maď.) a Kayseri Kaski Spor (Tur.). "Dostali sme sa do naozaj exkluzívnej spoločnosti, je to jednoznačne najťažšia skupina. Okrem Győru sú to všetko kluby predstavujúce absolútnu európsku špičku. Nebudem teraz hovoriť o našich šanciach na postup. Úspechom bude každé víťazstvo, ktoré dosiahneme, doma by sme jednoznačne nechceli vyjsť naprázdno. V každom prípade čakajú nás atraktívni súperi, fanúšik dobrého basketbalu sa má na čo tešiť," sakomentoval výsledok žrebu generálny manažér klubu Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Ružomberčanky narazia v G-skupine európskeho Pohára FIBA na Tarbes GB (Fr.), Wallonia Association Namur (Belg.) a PINKK Pécsi 424 (Maď). "Nechcem byť prehnaným optimistom, ale toto je pre nás po dlhých rokoch priaznivý žreb. Myslím si, že nepreženiem, keď poviem, že sa pri ňom usmialo na nás šťastie. Každý rok dostávame do skupiny francúzske družstvo a ani tento rok neporušíme tradíciu. Francúzska liga je mimoriadne kvalitná, bude to atraktívny súper. Belgická súťaž nedosahuje úroveň francúzskej, ale bude to aj divácky zaujímavý súper. Potešilo nás, že aspoň jedného súpera máme zo vzdialenosti, ktorá je dosiahnuteľná autobusom - Pécs, čo je pri súčasnej ekonomickej situácii pre nás plus. Myslím si, že v tejto spoločnosti máme reálnu šancu uspieť, určite sa chceme pobiť o postup," zareagoval na výsledok žrebu generálny manažér klubu MBK Ružomberok Stanislav Onuška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies