Gonzalo Higuaín: Zo streleckého rekordu mám veľkú radosť

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 09:08 • 2 min
Gonzalo Higuaín: Zo streleckého rekordu mám veľkú radosť

NEAPOL - Futbalový útočník v službách talianskeho klubu SSC Neapol Gonzalo Higuaín zakončil klubovú sezónu hetrikom do siete Frosinone (4:0) v rámci nedeľňajšieho duelu záverečného 38. kola Serie A 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný rodák z francúzskeho Brestu reprezentujúci Argentínu získal s 36 zásahmi korunu kráľa strelcov, svojou gólovou produkciou navyše utvoril historický rekord Serie A. Higuaín prekonal 66 rokov staré maximum Švéda Gunnara Nordahla, ktorý ešte v sezóne 1949/1950 zaznamenal v jednom ročníku najvyššej talianskej súťaže 35 gólov.

 

"Veľmi som túžil prekonať tento bradatý rekord. Musím sa poďakovať všetkým, ktorí sa o to pričinili - mojej rodine, mestu Neapol, klubu, zamestnancom a spoluhráčom. Som veľmi hrdý na to, že sa mi to podarilo. Veľká vďaka patrí osobitne trénerovi Mauriziovi Sarrimu. To je dôvod, prečo som sa po treťom góle proti Frosinone rozbehol k nemu. Veľmi mi pomohol, odkedy prišiel do klubu. Teším sa, že sme späť v Lige majstrov," skonštatoval podľa portálu football-italia.net Gonzalo Higuaín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies