Gonda sa cez víkend nepredstaví v Silverstone

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 10:36 • 2 min
Gonda sa cez víkend nepredstaví v Silverstone

BRATISLAVA - Slovenský automobilový jazdec Richard Gonda sa nepredstaví na víkendovom treťom podujatí tohtoročného formulového seriálu GP3 v britskom Silverstone. Dôvodom sú problémy s finančnými partnermi. Neúčasť 22-ročného člena tímu Jenzer Motorsport mrzí o to viac, že v minulosti dokázal vo formule 3 na tomto slávnom okruhu zvíťaziť.

slovakia

left justify in out

"Je mi to nesmierne ľúto, no dnes vám musím oznámiť, že v najbližších pretekoch v Silverstone nebudem môcť súťažiť. Dôvod je na prvý pohľad prostý. Komunikácia s finančnými partnermi na Slovensku nie je taká, akú by sme potrebovali a ďalšie preteky sú pre mňa preto len sen. Veľmi to bolí, celý život obetujem motoršportu a nakoniec sa ani nemôžem postaviť na štart. Stále sa chcem posúvať vpred, pretekať, víťaziť, robiť to, pre čo som sa narodil. Nikdy sa nevzdám, táto situácia ma neodrádza a idem tvrdo pracovať ďalej, na tom sa nič nemení. Rátam s tým, že do dvoch týždňov sa situácia vylepší a na pretekoch na Hungaroringu budem opäť stáť v plnej sile. Aj napriek takýmto momentom je naším cieľom formula 1 a pravdou je, že dnes sme k tomu na Slovensku najbližšie v histórii. Preto ani iná možnosť ako ísť ďalej nepripadá do úvahy,“ uviedol Gonda na svojej oficiálnej stránke na facebooku.

Richard Gonda doteraz absolvoval dve podujatia GP3 v tejto sezóne. Na úvod v španielskej Barcelone obsadil 13. a 17. miesto, pred týždňom v rakúskom Spielbergu bol na 19. pozícii a druhé preteky nedokončil. Tento víkend budú preteky GP3 v Silverstone sprievodným podujatím najprestížnejšieho motoristického seriálu F1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies