Gonda odštartoval pretekársku sezónu v nemeckom seriáli Porsche Carrera Cup

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 08:55 • 2 min
Gonda odštartoval pretekársku sezónu v nemeckom seriáli Porsche Carrera Cup

HOCKENHEIM - Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda počas uplynulého víkendu odštartoval pretekársku sezónu v nemeckom seriáli Porsche Carrera Cup a na slávnom okruhu Hockenheimring svojim výkonom upútal aj pozornosť organizátorov. Počas pretekov ho však zavinením iných jazdcov nedokázal potvrdiť a z Nemecka si priniesol iba cenné skúsenosti do ďalších pretekov Porsche 911 GT3 Cup.

slovakia

left justify in out

Pre dvadsaťtriročného Banskobystričana reprezentujúceho s číslom 11 okrem slovenského motošportu aj farby rakúskeho tímu Zele-Racing išlo o prvý ostrý štart v tejto sezóne i v jednom z najtradičnejších šampionátov slávnej značky. Víkendové 1. a 2. kolo Porsche Carrera Cup-u figurovali v kalendári ako sprievodné podujatie v Nemecku ostro sledovaného seriálu DTM či majstrovstiev sveta v rallycrosse. Gonda ako nováčik v prestížnom šampionáte upútal veľkú pozornosť už v tréningu, kde jazdil väčšinu času na druhom mieste. Sobotňajšiu kvalifikáciu po havárii na trati najprv prerušili a následne zrušili, čím slovenský reprezentant prišiel o možnosť o zajazdenie potrebných dvoch rýchlych kvalifikačných kôl a obe preteky tak musel štartovať zo stredu poľa.

 

Prvé odštartoval z 13. miesta, po štarte stratil niekoľko pozícií, no počas 14 kôl šprintových pretekov svoju kvalitu opäť potvrdil v niekoľkých vydarených predbiehacích manévroch a pod šachovnicovou vlajkou prešiel trinásty v poradí. Druhé nedeľňajšie preteky sprevádzali dramatické boje o pozície, ktoré sa nevyhli niekoľkým haváriám a na trať muselo niekoľkokrát vychádzať bezpečnostné vozidlo. Už v prvej nehode bol aktérom aj Gonda, ktorý po štarte z 10. miesta bojoval o vyššie pozície a v druhom kole do neho narazil Portugalčan Rivas. Gonda s defektom a zničenou zadnou časťou svojho Porsche 911 GT3 Cup musel preteky predčasne ukončiť.

 

"Bol to náročný víkend, ako vždy na začiatku sezóny," hodnotil úvodné podujatie Gonda. "Snažil som sa pristupovať viac konzervatívne a krok po kroku sa udomácňovať. Začalo to úplne perfektne, no prerušenie kvalifikácie nám v podstate narušilo celý víkend a nakoniec ešte prišla tá zbytočná rana na moje zadné koleso... Napriek tomu si z pretekov odnášam množstvo pozitív. Podrobný rozbor nasvedčuje, že dokážem byť v poli veľmi vysoko a to ma pri jednom z najnabitejších šampionátov na svete tohto druhu úprimne veľmi teší," uviedol v tlačovej správe.

 

Seriál Porsche Carrera Cup Deutschland pokračuje o dva týždne (19. - 21. mája) opäť popri DTM na známom okruhu Lausitzring.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies