Gonda mieri do Silverstone za ďalším úspechom

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:04 • 2 min
Gonda mieri do Silverstone za ďalším úspechom

BRATISLAVA - Slovenského automobilového pretekára Richardu Gondu čaká tento víkend (5. - 6. septembra) ďalšia výzva.

slovakia

left justify in out

Na okruhu v britskom Silverstone sa pokúsi nadviazať na výborné výkony v prestížnom šampionáte World Series by Renault.


Banskobystrický rodák dosiahol na prototype RS01 v doterajších podujatiach série Renault Sport Trophy v Belgicku a v Maďarsku dve víťazstvá. Jazdec francúzskeho tímu ART Junior si trúfa zabojovať o popredné priečky aj tentoraz. "Po dlhšej letnej pauze nás čaká veľmi tvrdý boj, už sa neviem dočkať návratu na trať. Na Hungaroringu sme predviedli kvalitný výkon a najmä v nedeľu ukázali veľkú dominanciu. Najvyššie ambície máme aj tentoraz. V mojich šprintových pretekoch, ako aj vo vytrvalostných s tímovým kolegom Andreom Pizzitolom sa pokúsime uspieť," uviedol 21-ročný Gonda.


Na okruhu Silverstone sa jazdí viacero prestížnych šampionátov a pozná ho väčšina pretekárov. Platí to aj pre Gondu, ktorý má naň veľmi dobré spomienky. Vo svojej majstrovskej sezóne 2013 tu triumfoval v šampionáte European F3 Open. "V Silverstone som absolvoval aj niekoľko iných pretekov s rozličnými monopostami. Na prototype RS01 ma tu čaká premiérový štart. Legendárne pasáže ako Copse, Maggotts a Becketts si opäť vychutnám," doplnil ambiciózny pretekár.


Koncom júla absolvoval Gonda testovanie na okruhu Paul Armagnac vo francúzskom Nogare. "Problémy, ktoré sme mali na začiatku víkendu na Hungaroringu s podvozkom, sa nám do istej miery podarilo vyriešiť. Som spokojnejší. Verím, že ak sa nič nepokazí, zo Silverstone môžeme odchádzať veľmi šťastní," uzavrel.


Gonda bude patriť medzi najväčších favoritov víkendu. V priebežnom poradí Renault Sport Trophy figuruje na druhom mieste, na lídra Diederika Sijthoffa z Holandska stráca dva body. Preteky Renault Sport Trophy prinesie cez víkend v priamych prenosoch i záznamoch stanica Digi Sport. Prvý sobotňajší štart v Silverstone odvysiela naživo o 16.05 h Digi Sport 1, druhý štart v nedeľu o 12.15 Digi Sport 2.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies