Gondá má za sebou nešťastný víkend v Rakúsku, dvakrát nedokončil

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 12:25 • 2 min
Gondá má za sebou nešťastný víkend v Rakúsku, dvakrát nedokončil

SPIELBERG - Slovenský automobilový jazdec Richard Gonda má za sebou druhý pretekársky víkend vo formulovom šampionáte GP3, na okruhu Red Bull Ring v rakúskom Spielbergu sa mu však nedarilo podľa predstáv.

slovakia

left justify in out

Podobne ako pri májovej premiére v španielskej Barcelone sa 22-ročnému Banskobystričanovi podarilo zajazdiť solídny čas v piatkovom podvečernom tréningu, keď v konkurencii 23 pilotov skončil na piatom mieste s odstupom 278 tisícin sekundy za víťazným Charlesom Leclercom. Sobotňajšia ranná kvalifikácia nebola pre slovenského jazdca tímu Jenzer Motorsport ideálna. Načasovanie na trati a veľká premávka mu neumožnila odjazdiť očakávané rýchle kolá a obsadil v nej 20. pozíciu. Neskoršie 40-minútové prvé preteky mal Gonda dobre rozbehnuté, postupne sa predieral štartovým poľom, dokazoval svoju bojovnosť, patrila mu aj 12. priečka a blížil sa k bodovaným miestam.

 

Potom však musel dvakrát čeliť technickým komplikáciám s elektronikou motora a klesol približne o štyri pozície nižšie a navyše ku koncu začalo na Red Bull Ringu pršať. Zmena podmienok ovplyvnila aj slovenského pretekára, ktorý v záverečnom kole prebrzdil nájazd do druhej zákruty, narazil do ruského jazdca Konstantina Tereščenka, zlomil si zavesenie ľavého predného kolesa a poškodil prednú časť monopostu. Do cieľa už neprišiel, ale vo výsledkovej listine mu patrí 19. miesto.

 

V nedeľu ráno boli na programe 30-minútové druhé preteky, ktoré ale odštartovali za safety carom, pretože na trati bolo veľké množstvo vody a stále pršalo. Viacerí piloti mali problémy aj počas jazdy za bezpečnostným vozidlom, nevyhli sa ani tomu slovenskému. Gonda v druhej časti šiesteho kola opäť kvôli problému s elektronikou zastal na trati a nešťastný rakúsky pretekársky víkend sa pre neho skončil. "Tak veľmi ako som sa na tento víkend tešil, tak veľmi mi asi neprialo šťastie. Nikdy nechcete mať takýto víkend. Na začiatku to najviac ovplyvnila kvalifikácia, kde som v rýchlych kolách vždy niekoho na trati stretol a nemohol som zajadiť to, na čo som mal. Prvé preteky som si vďaka predbiehaniam vychutnával, až kým som nedostal auto nachvíľu do safety módu a prepadol sa. Prečo formula prestala fungovať v druhých pretekoch je záhada, už to skúmame. Každopádne ďakujem všetkým fanúšikom za podporu, motiváciu mám stále vysokú a na Silverstone si chuť určite napravím," uviedol Gonda.

 

Aj v tomto prípade sa podujatie GP3 uskutočnilo popri kráľovskej triede formule 1, pôsobenie v nej je veľkým snom Richarda Gondu. Ďalšie preteky prestížneho šampionátu sa uskutočnia už o týždeň v britskom Silverstone a opäť pôjde o sprievodnú akciu efjednotky. Program GP3 bude tradične pozostávať z piatkového tréningu, v sobotu ráno príde na rad kvalifikácia, podvečer prvé preteky a v nedeľu ráno jazdci absolvujú druhé preteky. Informácie pochádzajú z tlačovej správy, ktorú TASR zaslala Klaudia Gondová zo Sophidea agency.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies