Gómez prestúpil z Bayernu Mníchov do Fiorentiny

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:28 • 2 min
Gómez prestúpil z Bayernu Mníchov do Fiorentiny

FLORENCIA - Úradujúceho víťaza futbalovej Ligy majstrov Bayern Mníchov opúšťa nemecký reprezentačný útočník Mario Gómez.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ bude pokračovať v kariére v talianskom prvoligovom klube ACF Fiorentina. Gómeza vytlačil zo základnej zostavy "Bavorov" v minulej sezóne Chorvát Mario Mandžukič a nemecký reprezentant uprednostnil pred vysedávaním na lavičke náhradníkov angažmán na Apeninskom polostrove. Fiorentina mala za Gómeza zaplatiť 20 miliónov eur.

Gómeza predstavila Fiorentina ako novú posilu v pondelok. V talianskom tíme podpísal zmluvu do roku 2017. Bývalý útočník VfB Stuttgart by mal zarábať v Taliansku približne 4 milióny eur za sezónu. "Môj odchod z Bayernu je pre mnohých nepochopiteľný a divný. V Mníchove som mal všetko, čo som potreboval. Vo Fiorentine mám šancu hrať s výhľadom na majstrovstvá sveta," uviedol Gómez, ktorému Fiorentinu odporučil aj nový tréner Bayernu Pep Guardiola. 

Gómez dal v minulom ročníku za Mníchovčanov, ktorí získali aj ligový titul a triumfovali i v národnom pohári (DFB Pokal) úctyhodných 19 gólov napriek tomu, že väčšinou sa dostal na ihrisko len ako striedajúci hráč. "Super Mario" strelil v drese nemeckej reprezentácie 25 gólov v 58 stretnutiach. jeho prioritou je dostať sa do kádra "Nationalelf" pre budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies