Gomez a Reus sa vracajú do nemeckej reprezentácie, chýba Mustafi

NETKY.SK • 29 August 2014, 12:04 • 2 min
Gomez a Reus sa vracajú do nemeckej reprezentácie, chýba Mustafi

BERLÍN - Útočník Mario Gomez a ofenzívny stredopoliar Marco Reus sa vracajú do nemeckej futbalovej reprezentácie. Tréner majstrov sveta z Brazílie Joachim Löw ich zaradil do 21-člennej nominácie na prípravný zápas s Argentínou (3. septembra v Düsseldorfe) a duel kvalifikácie o postup na EURO 2016 proti Škótsku (7. septembra v Dortmunde).

slovakia

left justify in out

V nemeckej nominácii na najbližší dvojzápas je dokopy 18 hráčov zo zlatého tímu z MS 2014. Gomez si obliekol národný dres naposledy v auguste 2013 v zápase proti Paraguaju. V tíme Fiorentiny mal sľubný štart do uplynulej sezóny, v septembri si však potrhal väzy v kolene a musel nútene pauzovať niekoľko mesiacov. Po návrate sa však opäť nakrátko zranil a nemohol bojovať o miesto v tíme "Nationalelf" v príprave na MS v Brazílii.
      

Reus mal byť jedným z ofenzívnych ťahúňov reprezentačného tímu na MS, no tesne pred odletom na šampionát si v poslednom prípravnom stretnutí poranil členok a prišiel o štart na turnaji. "Teším sa spolu s Marcom, že sa zotavil zo zranenia a že je späť. V Brazílii nám chýbal," povedal Löw na adresu opory Borussie Dortmund a k nominácii Gomeza dodal: "Viem, že Mario Gomez na sebe extrémne tvrdo pracoval. Veľmi sa chcel vrátiť do reprezentácie a zaslúži si túto nomináciu."
      

V národnom tíme sa opäť objaví aj obranca Stuttgartu Antonio Rüdiger, naopak stopér Skhodran Mustafi nie je ešte fit. V nominácii chýbajú aj dlhoročné opory Philipp Lahm, Miroslav Klose a Per Mertesacker, ktorý po zisku titulu na MS ukončili reprezentačné kariéry. Informáciu priniesli agentúry AP a Reuters.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona