Gombos v Marseille s prvým víťazstvom na ATP World Tour

NETKY.SK • 21 Február 2017, 15:24 • 2 min
Gombos v Marseille s prvým víťazstvom na ATP World Tour

MARSEILLE - Slovenský tenista Norbert Gombos zvíťazil za 65 minút jasne 6:1, 6:1 nad Rusom Jevgenijom Donským v utorňajšom derby kvalifikantov v 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Open 13 vo francúzskom Marseille (dotácia 691 850 eur, tvrdý povrch Gerflor v hale).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný galantský rodák Gombos, 128. v singlovom renkingu, dosiahol na piaty pokus svoj premiérový zápasový úspech v hlavnej súťaži nad úrovňou ATP Challenger Tour či ITF Futures. Na grandslamových podujatiach, ktoré sú v správe Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) a stoja na úplnom vrchole hierarchie, ešte nikdy nebol v "main draw".

 

"Dnes som hral svoj najlepší tenis, všetko mi padalo. Súperova hra mi sedela a mal som dobrý rytmus, bol to pre mňa veľmi dobrý zápas," uviedol Gombos pre agentúru SITA. 


Gombos proti rovesníkovi Donskému (117.) nadviazal na triumf 2:6, 6:2, 6:3, ktorý si pripísal predvlani na challengeri v slovinskom Portoroži. V osemfinále bude čeliť úspešnému z duelu Alexander Zverev (Nem.-5) - Nicolas Mahut (Fr.). S Nemcom ešte nehral, proti Francúzovi stojí 1:3, pričom uspel v najčerstvejšej konfrontácii predminulý rok v marci v kvalifikácii v Miami (7:6 /3/, 6:3). Gombos už má istotu 32 bodov do hodnotenia a prémie 10 600 eur pred zdanením. V online prepočte sa v okamihu premenenia mečbalu posunul na 119. post.

Niekdajší 103. muž počítačového poradia Gombos dosiaľ naposledy bol v "main draw" na hlavnej profesionálnej úrovni v októbri 2015 v španielskej Valencii: ako tzv. lucky loser z kvalifikácie prehral v 1. kole s Francúzom Benoitom Pairem. Zverenec Ladislava Simona absolvoval takéto stretnutia aj vo Viedni a Valencii v roku 2014 a v Monte Carle v sezóne 2015.

Dvojhra - 1. kolo:
Norbert Gombos (SR) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:1, 6:1 za 65 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona