Gombos: Proti Lópezovi nemám čo stratiť, budem bojovať

NETKY.SK • 20 Október 2014, 11:40 • 2 min
Gombos: Proti Lópezovi nemám čo stratiť, budem bojovať

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos si prvý raz vlastnými silami vybojoval štart v hlavnej súťaži dvojhry na úrovni World Tour, pravdepodobne v utorok na tvrdom povrchu v hale v španielskej Valencii vyzve 14. muža svetového rebríčka Feliciana Lópeza.

slovakia

left justify in out

"Dostal som asi najťažšieho možného súpera. Nemám však čo stratiť. Budem sa snažiť bojovať a podať čo najlepší výkon," povedal 24-ročný galantský rodák pre web TenisovySvet.sk. Gombos zhodou okolností rovnako ako minulý týždeň vo Viedni bude v 1. kole čeliť 33-ročnému domácemu ľavákovi, v rakúskej metropole to bol Jürgen Melzer. 

 

Gombos bol v "main draw" aj minulý týždeň, ale vtedy ako tzv. lucky loser. Vo Valencii vo finále kvalifikácie prekonal Nemca Petra Gojowczyka 6:3, 3:6, 7:5: "Bol to veľmi ťažký zápas a mrzelo by ma, ak by som prehral, lebo som bol lepší. V treťom sete som viedol 2:0, ale nepotvrdil som brejk a prehrával som 2:4. Potom som hral trpezlivejšie a cez výmeny a snažil som sa ho tlačiť a rozohrávať každý jeden return. Som rád, že som to dotiahol do víťazného konca."

 

Objav slovenskej daviscupovej sezóny 2014 Gombos figuruje na 136. priečke v renkingu. Ešte stále nie je nereálne, že si vybojuje právo štartu priamo v hlavnej súťaži januárových melbournských grandslamových Australian Open. Stačiť by mu mohol prírastok približne 120 - 130 bodov. Vo Valencii už ich má 20 a úspech v 1. kole by znamenal ďalších 45. Do konca sezóny pritom obhajuje už len 18 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies