Gombos nebude obhajovať titul v Cherbourgu, cieľom Quimper

NETKY.SK • 17 Február 2016, 17:32 • 2 min
Gombos nebude obhajovať titul v Cherbourgu, cieľom Quimper

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos sa nechce unáhliť s návratom po zdravotných ťažkostiach.

slovakia

left justify in out

Budúci týždeň sa nepokúsi obhájiť titul na challengeri v Cherbourgu, možno však bude v akcii už na prelome februára a marca na štatutárne rovnako hodnotnom podujatí vo Francúzsku, konkrétne na halovom "hardovom" turnaji s dotáciou 42 500 eur v Quimperi.


"Včera som bol na kontrole v Prahe, vyzerá to celkom fajn. Ešte ma čaká jedna kontrola budúci utorok. Ak všetko bude v poriadku, môžem začať hrať na turnajoch. Mrzí ma, že ten Cherbourg nestihnem, ešte by to však nebolo 100-percentné. V príprave už tú nohu normálne zaťažujem vrátane bočných pohybov. Je to značne pozitívne a dúfam, že to pretrvá aj pri intenzívnejšej námahe," povedal pre agentúru SITA 25-ročný galantský rodák, ktorý figuruje na 140. priečke v renkingu.


Zverenec Ladislava Simona v rámci projektu NTC Gombos pôvodne mal 2. februára podstúpiť operáciu pravého kolena, v poslednej chvíli však využil šancu vyhnúť sa zákroku, ešte vyskúšal konzervatívnu liečbu v českej metropole u profesora Pavla Kolářa. Ak by išiel pod skalpel, podľa typu zákroku by sa vrátil do súťažného diania približne v marci alebo až o pol roka. Buď by mu problémové miesto vyčistili a vtedy by platila prvá prognóza, alebo prišili, čo by znamenalo oveľa dlhšiu regeneráciu a rehabilitáciu. Gombos utrpel prvotnú indispozíciu v Melbourne počas prípravy na grandslamové Australian Open, stav sa mu medzičasom zhoršil po návrate domov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona