Gombos: Doma sa mi hrá dobre, už sa veľmi teším

NETKY.SK • 6 November 2015, 18:12 • 2 min
Gombos: Doma sa mi hrá dobre, už sa veľmi teším

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos má pred budúcotýždňovým bratislavským turnajom ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open základnú ambíciu v Aegon aréne NTC aspoň obhájiť vlaňajšie štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

"Najlepšie by, samozrejme, bolo, ak by som sa dostal ešte ďalej. Nerád by som sa v závere sezóny viac vzdialil od prvej stovky rebríčka. Do úvahy stále prichádza aj útok na právo štartu priamo v hlavnej súťaži januárových melbournských grandslamových Australian Open, ale už sú predo mnou len dva turnaje - okrem Bratislavy Brescia - a musel by som oba vyhrať, aby to bolo reálne," podotkol 131. muž renkingu v rozhovore pre agentúru SITA.


Dvadsaťpäťročný galantský rodák Gombos ako kvalifikant prehral minulý utorok v 1. kole "main draw" na úrovni ATP World Tour 250 vo Valencii s jasne favorizovaným Francúzom Benoitom Pairem (23.) tesne 6:3, 3:6, 4:6. Po návrate domov sa dva dni udržiaval v prevádzkovej teplote, ale keď pominula šanca zahrať si kvalifikáciu podujatia ATP World Tour Masters 1000 v Paríži-Bercy, trochu si od tenisu oddýchol na prečistenie hlavy po nabitom období: "Mal som za sebou dlhšiu šnúru, už som to potreboval. Od pondelka však naplno trénujem, poctivo makám a zdravotne je všetko v poriadku. Cítim síce teraz ľahšiu únavu, ale do začiatku Slovak Open zostáva dosť času na to, aby som to optimálne vyladil - bol pripravený aj fit."


Zverenec Borisa Borgulu a šéftrénera programu Národného tenisového centra Karola Kučeru sa pripravoval s domácimi juniormi, ale aj s Čechmi, ktorí pricestovali skôr, aby sa aklimatizovali. V piatok si Gombos zahral aj s dvojnásobným víťazom medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska Lukášom Lackom. "Spočiatku som trénoval v bočnej hale, od včera už aj na 'centri'. Doma sa mi hrá dobre, konečne zase prišiel tento turnaj, osobne ma môžu podporiť najbližší. Veľmi sa už teším a dúfam, že sa mi bude dariť," povedal daviscupový reprezentant SR.


Gombos síce kedysi ako mladík nevyužil možnosť robiť na bratislavskom turnaji zberača loptičiek, ale v pamäti mu utkveli zápasy, ktoré osobne sledoval: "Zaregistroval som Marcosa Baghdatisa v roku 2004, spomínam si na semifinále Jana Hernycha proti Marcelovi Granollersovi-Pujolovi v sezóne 2008, ale najmä na finále ročníka 2009, v ktorom Dominik Hrbatý tesne prehral s Michaelom Berrerom."


Držiteľ dvoch tohtoročných challengerových titulov vo dvojhre Gombos (Cherbourg, Praha) priznal, že má neželaných možných protivníkov na 1. kolo: "Pozeral som sa na ten zoznam a napríklad proti takému Édouardovi Rogerovi-Vasselinovi by som nehral príliš rád. Dvakrát mi to tento rok dosť hladko naložil. Každý zápas je však nový a ja si nechcem vyberať. Turnaj je natoľko kvalitne obsadený, že sa tam nájde viac papierovo 'nechutných' súperov na úvod."

Norbert Gombos na Slovak Open - prehľad doterajších výsledkov:
2014 štvrťfinále Farruch Dustov (Uzb.) 7:6 (2), 3:6, 6:7 (4)
2013 1. kolo Lukáš Lacko (SR) 2:6, 4:6
2012 2. kolo (osemfinále) Björn Phau (Nem.) 6:3, 3:6, 2:6
2011 nehral
2010 2. kolo kvalifikácie Sergej Betov (Biel.) 6:7(4), 5:7
2009 1. kolo kvalifikácie Patrick Taubert (Nem.) 2:6, 4:6

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies