Gombos chce v Bratislave uspieť a túži byť v hlavnej súťaži AO

NETKY.SK • 16 Október 2014, 15:35 • 2 min
Gombos chce v Bratislave uspieť a túži byť v hlavnej súťaži AO

BRATISLAVA - Slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos (138. v rebríčku ATP) sa predstaví na blížiacom sa 15. ročníku turnaja ATP Challenger Tour Slovak Open 3.- 9. novembra na tvrdom povrchu v hale NTC v Bratislave (dotácia 85 000 eur + hospitality).

slovakia

left justify in out

"Je to môj najobľúbenejší turnaj, veľa pre mňa znamená, keďže je na Slovensku a môžem nastúpiť pred domácim publikom. Hral som tu už štyri či päťkrát. Povrch mi samozrejme sedí, pretože v NTC trénujem veľmi často. Dúfam, že mi forma vydrží a dosiahnem dobrý výsledok," povedal na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave Gombos.

 

Dvadsaťštyriročný rodák z Galanty (nar. 13. augusta 1990) sa v utorok premiérovo predstavil v hlavnej súťaži na podujatiach ATP. Stalo sa tak na turnaji ATP World Tour 250 vo Viedni (593 705 eur, tvrdý povrch Opticourt v hale). Gombos nestačil v 1. kole na domáceho Jürgena Melzera, ktorému podľahol za 125 minút 6:3, 4:6, 3:6, hoci viedol 6:3, 1:0. "Pre mňa to bola obrovská skúsenosť, že som mohol hrať v hlavnej súťaži, Navyše proti Melzerovi, bývalému tenistovi z top 20. S mojím vystúpením som bol veľmi spokojný, hral som veľmi dobrý tenis. Premotivovanosť proti Melzerovi ma trochu zviazala, v niektorých momentoch a výmenách som sa uponáhľal. Napokon to bolo iba o dvoch - troch loptách, ktoré rozhodli o zápase. Škoda, mal som ten duel v rukách," vyjadril sa Norbert Gombos a doplnil: "Ja som už viackrát hral kvalifikácie na turnajoch hlavného profesionálneho okruhu. Len som mal smolu v tom, že som prehral vždy tesne pred bránami hlavnej súťaže, väčšinou až vo finále kvalifikácií. Teraz som sa vo Viedni dostal do 1. kola ako ´lucky loser´, keďže Martin Kližan sa odhlásil. V Rakúsku ma potešili víťazstvá v prvých dvoch kolách kvalifikácie nad Chorvátom Deličom i tretím nasadeným Wardom z Veľkej Británie, vo finále som tesne podľahol krajanovi a kamarátovi Milošovi Mečířovi, ktorý hrá vo Viedni vždy veľmi dobre." 

 

Gombos už teraz splnil svoj predsezónny cieľ. "Chcel som sa udržať v najlepšej 150-tke na svete. To sa mi už určite podarí, keďže do konca roka už neprídem o body. V júni som si povedal, že by som mohol zaútočiť aj na januárovú hlavnú súťaž Australian Open. Každý tenista však na konci sezóny naháňa body do rebríčka, je to dosť ťažké. Ešte mám štyri turnaje v roku 2014, verím, že sa priblížim k elitnej stovke. Vyzerá to tak, že by som sa mohol dostať do kvalifikácie vo Valencii. Potom by som mal štartovať vo švajčiarskej Ženeve, následne príde spomenutý turnaj v Bratislave a na záver to budú fínske Helsinki," uviedol ďalej Norbert Gombos a dodal: "Do stovky vo svetovom rebríčku by som podľa mojich prepočtov potreboval približne 150 bodov, aby som mohol hrať v 1. kole Australian Open. Dúfam, že sa mi to podarí. Ak nie, budem ďalej makať a tvrdo pracovať, aby bol budúci rok ešte lepší." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona