Góly Slovákov výhry nepriniesli, obhajca prvýkrát s 3 bodmi

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:23 • 2 min
Góly Slovákov výhry nepriniesli, obhajca prvýkrát s 3 bodmi

Góly Slovákov výhry nepriniesli, obhajca prvýkrát s 3 bodmi

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtkových zápasoch 3. kola Európskej ligy 2010/2011 sa gólovo presadili aj dvaja slovenskí reprezentanti Juraj Kucka a Dušan Švento.
      Kucka v drese pražskej Sparty prispel k remíze so švajčiarskym druholigistom FC Lausanne-Sport 3:3 jedným gólom a finálnou asistenciou na druhý gól Wilfrieda. Pre slovenského centrálneho stredopoliara to bol v tejto sezóne piaty súťažný gól z toho druhý v Európskej lige. "Rudí" síce prehrávali na Letnej 0:1, ale za necelú štvrťhodinku otočili skóre. Najskôr sa trafil Wilfried a potom Kucka, ktorý po centri Kušnířa na vzdialenejšej žrdi v sklze usmernil loptu do siete. Sparta v tom momente viedla 2:1, no už o tri minúty zvýšil na 3:1 opäť Wilfried, ktorý zužitkoval načasovanú prihrávku za obranu od Kucku. Helvétsky klub však po zmene strán skorigoval výsledok zásluhou Steubleho, aby v 90. minúte vyrovnal Silvio. Sparta tak má na konte štyri body.
      Gólovú štatistiku si vylepšil aj Švento, ktorý za Salzburg proti Juventusu Turín otvoril skóre ešte v prvom polčase. Lenže slovenský stredopoliar sa z víťazstva rakúskeho tímu netešil, pretože "stará dáma" vyrovnala zásluhou Krasiča. Salzburg si tak pripísal na konto prvý bod v skupinovej fázy EL.
      Súboj slovenských reprezentantov Mareka Hamšíka a Martina Škrtela sa skončil nerozhodne. SSC Neapol remizoval v zápase K-skupiny na  štadióne Sao Paolo s FC Liverpool 0:0. Hamšík hral do 85. minúty a v nadstavenom čase prvého polčasu mal veľkú možnosť streliť úvodný gól, obranca Kocnhesky však jeho strelu vykopol z bránkovej čiary. Škrtel odohral celý zápas a dostal žltú kartu za faul na prenikajúceho Argentínčana Lavezziho. Slovenský stopér viackrát dobre zasiahol po centrovaných loptách do šestnástky The Reds. Liverpool je s piatimi bodmi na čele tabuľky, Neapol se s tromi bomi druhý o skóre pred holandským Utrechtom, ktorý vo štvrtok remizoval so Steauou Bukurešť 1:1.
      Aj po 3. kole skupinovej fázy EL sú bez straty bodu Zenit Petrohrad, VfB Stuttgart, Sporting Lisabon, CSKA Moskva a FC Porto. Zenit v základnej jedenástke bez slovenského obrancu Tomáša Hubočana zvíťazil nad Hajdukom Split 2:0. Stuttgart, ktorý v play off vyradil Slovan Bratislava, si na domácom štadióne poradil s Getafe 1:0. Porto triumfovalo v Istanbule nad domácim Besiktasom 3:1, hoci od 44. minúty hralo bez vylúčeného Maicona. V závere videl ešte červenú kartu Fernando. V drese Besiktasu pre zranenie nenastúpil slovenský reprezentant Filip Hološko.
      Prvú výhru v skupine zaznamenal obhajca Atletico Madrid, ktorý si poradil s Rosenborgom 3:0. Manchester City si poradil s Lechom Poznaň 3:1 vďaka hetriku Emmanuela Adebayora.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies