Góly Cháru a Sekeru, asistencia Tatara

NETKY.SK • 24 November 2013, 10:25 • 2 min
Góly Cháru a Sekeru, asistencia Tatara

NEW YORK - Traja slovenskí hokejisti bodovali v 12 sobotňajších zápasoch NHL.

slovakia

left justify in out

V dvanásť zápasovej porcii sobotňajších zápasov NHL si zahrali len traja slovenskí hokejisti a všetci si vylepšili skóre v tabuľke produktivity. Z mikrosúboja obrancov Zdena Cháru a Andreja Sekeru vyšiel víťazne kapitán Bostonu Chára, ktorého tím zdolal Carolinu na domácom ľade 3:2 po predĺžení. Tridsaťšesťročný Chára sa presadil v 15. min v presilovej hre, keď odpovedal práve na Sekerov gól. Ten otvoril skóre v 6. min rovnako v početnej výhode strelou zápästím od modrej čiary. Víťazný gól Bruins dosiahol v druhej minúte predĺženia český útočník David Krejčí. Chára odohral 27:05 min, Sekera 24:46. Obaja mali po dva strelecké pokusy. Chára má momentálne na konte štyri góly a Sekera o jeden viac.

Útočník Tomáš Tatar z Detroitu prihral v presilovke Darrenovi Helmovi na úvodný gól svojho tímu proti Ottawe, ale Red Wings v domácom prostredí napokon podľahli Senators 2:4. Dvadsaťdvaročný Tatar si pripísal štvrtú asistenciu a celkovo šiesty bod v šestnástom zápase sezóny. Obhajca Stanley Cupu Chicago aj bez dvojice slovenských útočníkov Michala Handzuša a Mariána Hossu zvíťazil na ľade Vancouveru 2:1. Handzuša po takmer mesiaci aktivovali z listiny zranených hráčov, ale na zápasovej súpiske sa ešte nevyskytol. Hossa dostal od klubu voľno z rodinných dôvodov.

Jaroslav Halák sa tentoraz nepostavil do bránky St. Louis, ale brankársku jednotku Blues výborne zastúpil Brian Elliott. V súboji proti Dallasu inkasoval iba raz z 35 streleckých pokusov hostí a domáci zvíťazili hladko 6:1. Philadelphia opäť bez obrancu Andreja Meszároša zdolala NY Islanders 5:2. Hosťom z New Yorku chýbal dlhodobo zranený obranca Ľubomír Višňovský. Domáci po slabom úvode sezóne vyhrali tretí zápas v rade a bodovali v ostatných siedmich.

Dvaja brankári si v sobotu v noci udržali čisté konto a pomohli svojím tímom k víťazstvám na ľade súpera. Cam Talbot shutoutom prispel k triumfu NY Rangers v Nashville 2:0 a Semion Varlamov podržal Colorado na ľade Los Angeles. Hostia zvíťazili 1:0 po predĺžení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies